Katedra nem hajlandó visszatéríteni a tandíjat?

Én is hasonlóan jártam, más nyelviskolával. Nyelvtanfolyam esetében áttértünk online oktatásra és pocsék a minőség.Ugyan esetemben nem volt egy kiugróan nagy összeg, szóval én "hagytam veszni".
Szerintem arányosan megpróbálhatnád visszakérni az árát.
Pl.:
A 36 órás bérletet vetted, eddig részt vettél 10-en.
Akkor a fennmaradó 26 órának az árát kéred vissza. Szerintem ez így korrekt lenne, tekintettel arra hogy az online oktatás nem felel meg neked, és jelenleg határozatlan időre zártak be az iskolák, és tényleg csak azt az összeget kéred amiért cserébe nem kaptál szolgáltatást. Lehet csak szeptemberben nyitnak újra vagy még akkor se, ezt senki sem tudja.
Ezekre hivatkozva, időarányosan próbáld meg visszakérni az összeget, hátha sikerül. Egyben biztos lehetsz, nem fognak örülni neki.

Szia,
olvasd el az általános szerződési feltételeiket:
Én csak gyorsan átfutottam, így lehet elsiklottam felette, viszont nem találtam arra vonatkozó részt, hogy mi van akkor, ha a "diák" szeretné felmondani a szerződést vagy éppen vis maior helyzet van, csak olyan esetet írtak le, amiben a képző mondja fel a szerződést.
Én a helyedben ezt átbogarásznám alaposan, valamint ha kellett valamilyen képzési szerződést aláírnod a tanfolyam előtt, akkor azt is átnyálaznám, és ha nincs erre vonatkozó rész, akkor bizony a "kérlekszépenlégyszíves" hangnemből nyugodtan válts a követelőző, fenyegető stílusba, akár valamelyik jogvédő szervezet nevének bevonásával (pl DAS).

Gondolom most fosnak is 😒 fele diák lesz.
Sokkal kevesebbeknek kell a sz.r tanfolyamuk
Sajnálom..

Egy jó tanács hátralévő életedre: Ne nyígjál. Ki a fenét érdekel, hogy neked most nagyon kéne a pénz? Az embernek tartása is van. Amellett másnak is lehetnek éppolyan, vagy netán súlyosabb problémái.
" Egyébként se fer, hogy a marha drága privát bérlet árán akarnak online órákat adni"
Nos, ha jól felkészül az online oktatásra, akkor az pénzbe kerül. Ez már csak ilyen.

Tényleg ne hisztizz. Sajnálatos, hogy ez történt de ez van. Ha se telefonon, se e-mailen keresztül nem tudod őket elérni, akkor így jártál. Valószínű perelni sem tudnál ezért, mert nyújtottak alternatívát. Azaz vagy később bemész az órákra vagy most megkapod online oktatásként.
Pénzt a legtöbb boltban sem adnak vissza ha számlával visszaviszel egy adott terméket. Ott is vagy kicserélik vagy a boltban levásárolhatod.
Valószínű a szerződésben is szerepel, hogy mi van akkor ha felakarod bontani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!