Hogyan tudnék javítani rajta?
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudnék a német tudásomon javítani?
Német nemzetiségi oviba jártam, utána nyelvi osztályba stb..
Most is haladó csoportban vagyok gimiben.
Viszont valahogy nem vagyok biztos a német tudásomban. Nem helyesen mondok mondatokat, egy filmben nem minden szót értek. Hogy tudnék javítani ezen? Jövőre nyelvvizsgázni szeretnék
Nem vagy biztos benne vagy nem vagy jó? A kettő nem ugyanaz. Mérd le! Végezz el érettségi feladatsort, és értékeld ki!
"egy filmben nem minden szót értek" Aki nem anyanyelvi, azok 99%-a így van vele.
Olvass többet! Csetelj német anyanyelvűekkel! A filmek alatt jegyezd fel azt az 5-10 szót és szótárazd ki! Nem nagy cucc.
Úgy tudnál javítani ezen, ha lazítanál végre! Egyáltalán nem kell érteni minden egyes szót egy filmből ahhoz, hogy sikeres nyelvvizsgát tegyél.
Használd a nyelvet minél többet és minél aktívabban: ne csak nézzél, olvassál, hallgassál dolgokat, hanem írj és beszélj is minél többet, hogy lásd, igenis képes vagy rá, hogy kommunikálj, lesz sikerélményed, ettől egyre jobban megjön a bátorságod, nő az önbizalmad, stb. Csak bátran!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!