Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogyan tudnék javítani rajta?

Hogyan tudnék javítani rajta?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudnék a német tudásomon javítani?

Német nemzetiségi oviba jártam, utána nyelvi osztályba stb..

Most is haladó csoportban vagyok gimiben.

Viszont valahogy nem vagyok biztos a német tudásomban. Nem helyesen mondok mondatokat, egy filmben nem minden szót értek. Hogy tudnék javítani ezen? Jövőre nyelvvizsgázni szeretnék

2020. ápr. 12. 19:45
 1/3 anonymousreview60 ***** válasza:
100%

Nem vagy biztos benne vagy nem vagy jó? A kettő nem ugyanaz. Mérd le! Végezz el érettségi feladatsort, és értékeld ki!

"egy filmben nem minden szót értek" Aki nem anyanyelvi, azok 99%-a így van vele.

Olvass többet! Csetelj német anyanyelvűekkel! A filmek alatt jegyezd fel azt az 5-10 szót és szótárazd ki! Nem nagy cucc.

2020. ápr. 12. 20:09
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj, hogy ez így elég kevés amit leírtál. Én azt tudom tanácsolni, hogy elsősorban fejleszd a szókincset, akár olvasással, filmnézéssel vagy játékkal, ami neked a legszimpatikusabb, de fontos, hogy ezekre a szavakra később is emlékezz. Keress rá az interneten az általad megcélzott nyelvvizsgaszinthez tartozó nyelvtani követelményt, ezeket nézd át, csinálj rájuk gyakorlatot. Dolgozd ki a szóbeli témaköröket, ez is sokat segít a szókincsben, plussz ha ezeket tudod biztosan, akkor a szóbelit össze birod hozni. Értsd, hogy miről beszélsz és mindig vezesd át ezekre valahogy a témát. Ha ezeket biztosan begyakorlod, akkor kevés lesz az a rész amiben bizonytalan vagy.
2020. ápr. 12. 22:37
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Úgy tudnál javítani ezen, ha lazítanál végre! Egyáltalán nem kell érteni minden egyes szót egy filmből ahhoz, hogy sikeres nyelvvizsgát tegyél.

Használd a nyelvet minél többet és minél aktívabban: ne csak nézzél, olvassál, hallgassál dolgokat, hanem írj és beszélj is minél többet, hogy lásd, igenis képes vagy rá, hogy kommunikálj, lesz sikerélményed, ettől egyre jobban megjön a bátorságod, nő az önbizalmad, stb. Csak bátran!

2020. ápr. 13. 21:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!