Telc B2 angol nyelvvizsgát kívánok tenni nov 24. -én, és az első nem megy valami fényesen. Hogy tudnék javítani rajta?
Nekem az segített ennél a feladatrésznél, hogy nagyon szűken értelmezem a címeket. Látszólag több cikk is illik egy címhez, de nagyon szigorúan kell értelmezni a cikk címét.
Segíthet az is, ha a cikkekben kiemelsz kulcsszavakat, és azt a cikket sorolod be egy-egy cím alá, amelyiknek több kulcsszava illeszkedik hozzá. Mindig nézzed, hogy a címekhez képest melyik cikkből mit tudsz, mit tudnál kiemelni.
Főleg akkor szokott kilógni a lóláb, ha már 4-et cikket+címet összepárosítottál és az 5 párnál látszik, hogy nem igazán illik össze az 5. cím és cikk. Ilyenkor újra kell párosítani.
Úgy emlékszem egyébként, hogy ez a feladat nem szokott túl sok pontot érni a többihez képest, ezért nem olyan nagy baj, ha 5 párosításból csak 2 jó, attól még bőven meglehet a vizsgád, akár egész jó végponttal.
"úgy emlékszem nem töltöttem ki a listening feletti adat buborékot a nevemmel ... most mi lesz?"
Azt buktad. A listeningre vonatkozik a 40%-os küszöb, de meg így 0-áztál.
Azért nem értelek, mert a vizsgán vagy 50x elmondják, hogy MINDENKI írja fel a nevét a tesztlapra, addig tovább sem mennek. Elég nehéz így elfelejteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!