Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Dühös vagyok, mert a nyelvvizs...

Dühös vagyok, mert a nyelvvizsgát lehet elengedik, ti mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés

Egyszerűen nem tartom fernek. Én 2x próbáltam már meg és már ott hagytam kb. meg se merem mondani mennyi pénzt a nyelvtanáromnak.

Barátom is rengeteg pénzt kiadott már tanárnak és 5-ödjére sikerült neki. Én jövőre végzek az egyetemen és most attól tartok, hogy még nehezebb lesz megszerezni, mert most a kiesést vissza kell majd keresniük. Majd a szóbelit meg a levelet lehúzzák és nincs is meg a nyelvvizsga. De ha ezt nem is teszik meg, akkor is igazságtalan, hogy vannak olysn ismerőseim akik egy szót se tanultak a nyelvvizsga érdekében meg egy forintot sem adtak ki, energiát, időt sem pazaroltak rá..most még is ott lesz a kezükben a diploma.

De ez a többi végzőssel is megtehetnék. Meg eddig még az egyetemrr való felvételhez is az kellett...... most meg nem is olyan fontos ez a hülye nyelvvizsga.... mert 70 ezer embernek elengedjük, szuper...

Bocsi nagyon gonosznak tünhetek, de tudom mit éltem át mikor kétszer is nem mentem át 5 pont híján meg 6 pont híján és azt éreztem én nekem már sose lesz meg és mennyi pénzt öltem bele úgy hogy mellette a lakhatást, ételt is fizetni kellett az egyetem miatt.

Magyarország jobban teljesít! Sok diplomás van és igazságtalanság..

2020. ápr. 8. 07:26
1 2 3 4 5 6 7
 1/64 A kérdező kommentje:

Elírtam: úgy volt hogy a felvételihez is az kell, aztán még sem kellett, mert rájöttek, hogy akkor alig fognak bejutni... most meg már nem is olyan fontos a nyelvvizsga, mert elengedik ennyi embernek. Így értettem.

Ti mit szóltok ehhez?jogos a kiakadásom szerintetek? Kíváncsi vagyok Ti hogy látjátok?

2020. ápr. 8. 07:29
 2/64 anonim ***** válasza:
100%

Én csak azon akarok ki, hogy nem nyomtak rá még egy félévet.

Most nincsenek nyelvtanfolyamok, nyelvvizsga lehetőségek.

Na meg vissza

2020. ápr. 8. 07:40
 3/64 anonim ***** válasza:
100%

2. elment hamarabb

Na meg visszamenőleg is...

Én csak azoknak adnám meg visszamenőleg, akiknek olyan végzettségük van, hogy a gazdaság talpra állításában szerepük lehet, az azóta eltelt időben Magyarországon dolgoztak, és n hagyták el a szakterületüket egy évnél hosszabb időre.

2020. ápr. 8. 07:42
 4/64 A kérdező kommentje:
Hát meg ez is. Neked meg már kell. Na mindegy el se akarom hinni.
2020. ápr. 8. 07:45
 5/64 anonim ***** válasza:
86%
Attol,hogy duhos vagy nem fog valtozni semmi, csak magadnak okozol problemat..
2020. ápr. 8. 07:46
 6/64 anonim ***** válasza:
57%
Egyetemen dolgozom. Látom, hogy mennyi bentragadt diploma van. Rengeteg. Ezekből van egy kisebb százalék, akiknek tényleg nyomós okuk van, hogy miért nem tették le eddig a nyelvvizsgát pl. pénz, család, betegség stb.. De nagyobb százalékban a lustaság vagy nem törődömség áll a háttérben. Sok olyan van, aki az egyetemet is végigbliccelte, erre most nyelvvizsga sem kell neki.. Azt sem tudom megérteni, hogy aki jelentkezik egy egyetemre nincs tisztában a követelményekkel? Már az elejétől tudni lehet, hogy a diplomához milyen és mennyi nyelvvizsga szükséges. Nagyon "szeretem", amikor záróvizsga előtt jönnek "sírni" a diákok, hogy jajj nekik még le kéne tenni a nyelvvizsgát, nem lehetne mentességet kapni, mert pl. elmúlt már 40éves és nem tud még erre is készülni. Nem tudom, erre nem gondolt, amikor beiratkozott?
2020. ápr. 8. 07:53
 7/64 anonim ***** válasza:
66%

Mt 20:1-16

„Hasonló a mennyek országa ahhoz a gazdához, aki korán reggel kiment, hogy munkásokat fogadjon a szőlőjébe. Miután megegyezett a munkásokkal napi egy dénárban, elküldte őket a szőlőjébe. Amikor kiment kilenc óra tájban, látta, hogy mások is állnak a piacon tétlenül, és ezt mondta nekik: Menjetek el ti is a szőlőmbe, és ami jogos, megadom nektek. Azok pedig elmentek. Ismét kiment tizenkét óra körül és délután három óra tájban, és ugyanígy tett. Amikor pedig délután öt óra tájban is kiment, talált újabb embereket, akik ott álldogáltak, és megkérdezte tőlük: Miért álltok itt egész nap tétlenül? Azok pedig így válaszoltak: Mert senki sem fogadott fel bennünket. Erre ezt mondta nekik: Menjetek el ti is a szőlőmbe! Miután pedig beesteledett, ezt mondta a szőlő gazdája a munkások vezetőjének: Hívd ide a munkásokat, és fizesd ki a bérüket, az utolsókon kezdve az elsőkig. Ekkor jöttek azok, akik öt óra tájban álltak munkába, és kaptak egy-egy dénárt. Amikor az elsők jöttek, azt gondolták, hogy többet kapnak, de egy-egy dénárt kaptak ők is. Amikor átvették, zúgolódni kezdtek a gazda ellen, és ezt mondták:

Ezek az utolsók egyetlen órát dolgoztak, és egyenlővé tetted őket velünk, akik az egész nap terhét hordoztuk, és szenvedtünk a hőségtől.

Ő pedig egyiküknek így felelt: Barátom, nem bánok veled igazságtalanul. Vajon nem egy dénárban egyeztél meg velem? Vedd, ami a tied, és menj! Én pedig az utolsónak is annyit akarok adni, mint neked. Hát nem tehetek azt a javaimmal, amit akarok? Vagy azért vagy irigy, mert én jó vagyok hozzájuk?

Így lesznek az utolsókból elsők, és az elsőkből utolsók.”

2020. ápr. 8. 07:53
 8/64 A kérdező kommentje:
Utolsó de itt az a baj, hogy sokaknak ingyen diplomát adnak, mások meg cserébe mint mondtam sok pénzt, energiát, időt, stresszt fektetnek bele.
2020. ápr. 8. 08:11
 9/64 anonim ***** válasza:
95%

Ezen mit lehet dühöngeni most komolyan?:D Nekem meg a diplomához 2 szakmai nyelvvizsga kellett. Sok bukás, rengeteg pénz és idő volt, de megcsináltam. Az a nyelvtudás most az enyém. Verjem magam a földhöz, hogy másnak meg csak egy sima közép kell, jaj de igazságtalan??

Akkor a sok dühögő ezek szerint nem is a tudás miatt nyelvvizsgáztak hanem mert kötelező volt a diplomához. Gondolom a nagy százaléka meg sem tud szólalni idegen nyelven de most vergődnek hogy ők megcsinálták :D

Meg milyen ingyen diploma? Akinek nincs nyelvvizsgája az nem csinálta végig az egyetemet?

Komolyan ti hány évesek vagytok? Mert iszonyú szánalmas ez a gyerekes irigykedés.

Mondom úgy, hogy valóban két nyelvvizsgát szereztem és nem tudok ezen felháborodni.

2020. ápr. 8. 08:21
 10/64 anonim ***** válasza:
100%

Tudom, de a történet tanulsága: annak örülj, ami neked van, ne azon bosszankodj, ami másnak van. Igazságtalan, hogy elengedik a nyelvvizsgáját másnak, de:

(1) Az is igazságtalan, hogy a vírus miatt nem lehet egyetemre, nyelviskolába járni (mondjuk ez utóbbi online még könnyebb)

(2) Nem a papír a lényeg, hanem a tudás, neked pedig több tudásod van, máris beljebb vagy.

Koncentrálj arra, ami előtted van, ne másokat méregess, hogy kinek mije van!

2020. ápr. 8. 08:22
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!