Melyik nyelvet válasszam?
német
olasz
francia
orosz
Melyik ezek közül a legkönnyebb?
Jelenleg angolt tanulok és ez mellé kellene 2. nyelvnek.
Igazából semmit nem tudok ezekről a nyelvekről ugyhogy nem tudom melyik tetszene.
Eredetileg spanyolt szerettem volna mert tetszik a hangzása és szép nyelvnek tartom ,de róla se tudok konkrétan semmit.
A legkönnyebb az olasz. Némettel Európában angol mellett remekül ellhetsz,mindent meg fogsz érteni. Európát gazdaságilag Németország uralja,rengeteg céggel más országokban,köztük itthon is. Arról nem is beszélve,hogy itt van a szomszédban Ausztria,Németország és Svájc.
Franciául akkor éri meg tanulni,ha Franciaország vagy Kanada a cél. Nyilván nem csak ebben a két esetben,de szerintem a francia ráér később. Szép,nehéz nyelv,a diplomácia nyelve,de hasznosságát tekintve a német után marad jóval.
Orosz nehéz nyelv,nem mindenki tud oroszul,így számodra ez nyerő lehet a későbbiekben,pláne,hogy Oroszország egy nagyhatalom.
Amit én javaslok:németet válaszd,azzal mész a legtöbbre. Sokan nem szeretik,pláne,akik angol után kezdték,mert van egy rossz hírem,az angol után minden nyelv nehezebb,csak az emberek hozzá vannak szokva,hogy az angol könnyű,az a világnyelv,aztán a többség fel is adja,hogy más nyelvet tanuljon.
Egyébként én még a spanyolt ajánlom,angol-spanyol kettőssel Amerika is nyitva áll.
Nyilván ismerkedj meg mindegyikkel,azt válaszd ami neked szimpatikus,én most a hasznát tekintve írtam le a véleményemet,miszerint a nyerő választás a német lenne 2.nyelvként.
Spanyolt szeretnék de sajnos ilyen választási lehetőség nincs.
A nemettel az a bajom hogy szerintemnagyon csúnya egy nyelv. nemvagyok kibékülve a kiejtésükkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!