Melyik nyelvet válasszam?
NÉMETet tanultam nagyon sok évig. A nyelvtannal (elmélettel) nem volt komoly gondom, de lusta voltam, és mivel névelőket, vonzatokat sosem tanultam meg, hiába a nyelvtan-tudás, ha nem tudtam alkalmazni. Van belőle egy alapfokú C nyelvvizsgám, mert az kellett a diplomához anno.
ANGOLt pár évig tanultam. Nem szerettem kifejezetten, mert sosem tudtam rajta megszólalni. Zavar, hogy a beszédhez nincsenek általános szabályok, hogy mikor mit hogy mondunk, így lényegében "félek" beszélni, nehogy hülyeséget mondjak.
Minimálisan emlékszem alapokra.
Angolt 20, németet 15 éve tanultam utoljára. Azóta nem használom. Vagyis az angol nyelvhasználatom kimerül abban, hogy a neten böngészek, vásárolgatok, olvasgatok, akkor azért nagyjából értem, mi van. Német pedig igazából ennyi sem, bár külföldi utazások során bármennyire is igyekeznék angolul megszólalni, mindig a német jut először eszembe, szóval lehetőség szerint németül kommunikálok.
A helyzet az, hogy 2 éven belül kellene egy középfokú nyelvvizsga (B2 most a neve?). Nem tudom, melyik nyelvbe érdemesebb belefetetni az energiát? Melyikből könnyebb a középfok megszerzése?
Alapfokú C nyelvvizsgám van belőle. Akkoriban még így hívták. Rigó utcai alap komplex (szóbeli+írásbeli).
Ez gondolom most B1 lenne?
angol a legelterjedtebb, így ha különösebb terved nincs a nyelvvel, én azt választanám.
németet akkor választanám ha német nyelvterületre költöznék, vagy ezzel a nyelvvel dolgoznék a jövőben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!