Miért fontos az angol nyelvtant megtanulni?
Nem rég kezdtem az angolt tanulni és eddig inkább csak szavakatat tanultam a nyelvtani részét meg nem értem,hogy miért fontos. Fogjuk ezt haszni? Miért kell tudni, hogy ez most present perfect vagy past simle stb. Nem elég csak szavakat megtanulni a nyelvtan meg jön magától?
Bár érzem hogy ha tudom a nyelvtant akkot a szavak is könnyebben mennének. A have, has, was, there, those, are, of,... Szavak jelentése vhogy mindig ki mennek a fejemből.
Nyelvtannal könnyebb lenne?

Ez komoly kérdés?
Te érted mit szeretnék mondani ezek alapján: Menni tojás bolt és készít reggeli finom te? Ugye azért ragozásokkal, helyes névmással kicsit értelmesebb mondat jönne ki ebből: Elmegyek tojásért a boltba és egy finom reggelit készítek neked. Na, ezért kell az angol nyelvtant is megtanulni és nem elég csak a szavakat..

Te, figyelj, akkor ne tanuld meg a nyelvtant. Ilyen egyszerű. Aztán ne lepődj meg, ha a favágó angolodra senki nem reagál.
A másik meg, hogy pusztán szavak tanulásával nem jutsz messzire. Phrasal verbs-ről hallottál már?
Oké értem. Megtanulom a nyelvtant,de vhogy még mindig csak a szórendet és a szavakat tartom fontosnak.
Nagyon kezdő hülye vagyok, de ha fontos a nyelvtan akkor megtanulom.

Ez csak egy szabály, de nézzed a hatását:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!