Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Emelt szintű érettségit lehet...

Emelt szintű érettségit lehet visszamondani ha már jelentkeztem?

Figyelt kérdés

3 éve érettségiztem, meg van a középszintű angol érettségim. Idén jelentkeztem emelt angol érettségire, be is fizettem a 40 ezer forintot, és már meg is kaptam az első levelet az oktatási hivataltól, hogy könyvelték a jelentkezésem.

Viszont máshogy alakulnak a dolgaim, és szükségem lenne rá, hogy halasszak egy évet. Ezt meg tehetem? Visszamondhatom a jelentkezésem, és ha igen, akkor a pénzem visszautalják? Ha nem mondhatom vissza, akkor miért? Az oktatási hivatal oldalán nem találtam ezzel kapcsolatos informácikat.

Köszönöm a válaszokat!

2020. márc. 31. 12:12
 1/8 anonim ***** válasza:
63%
Kérdezd őket
2020. márc. 31. 12:15
 2/8 anonim ***** válasza:
79%

Szia!

Én is idén jelentkeztem dupla szintemelőre!

Februárban nagyon sok infót olvastam ezzel kapcsolatban, és úgy emlékszem a jelentkezés határidejének elmúlta után a befizetett pénzt nem lehet teljes egészében vissza igényelni!

Viszont abban nem vagyok biztos, hogy tényleg fizetnek -e bármennyit is vissza.

2020. márc. 31. 12:17
 3/8 anonim ***** válasza:
86%
Nem mondhatod vissza. Azt megteheted, hogy nem mész el, de ezt jelezd az iskolának ahova beosztottak, hogy ne várjanak. Pénz vissza nem jár. De szerintem menj el és próbáld meg, max nem sikerül és jövőre újra megpróbálod.
2020. márc. 31. 12:18
 4/8 anonim ***** válasza:
80%
Jelentkezési határidőn belül lehet visszamondani.
2020. márc. 31. 12:19
 5/8 anonim ***** válasza:
80%

Megtaláltam: Utolsó előtti bekezdés, sajnálom.

[link]

2020. márc. 31. 12:23
 6/8 anonim ***** válasza:
69%
Nem mondhatod vissza. Miért? Mert már lejárt a határidő, azért. Annyit tehetsz, hogy most levizsgázol, és az a vizsgaeredmény természetesen jövőre is érvényes lesz.
2020. márc. 31. 15:25
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Főleg a beküldött linket!
2020. márc. 31. 17:44
 8/8 anonim ***** válasza:
77%
Egy esélyed még van: ha a járványhelyzet miatt úgy módosítják a jogszabályt, hogy visszaigényelheted vagy elhalaszthatod, vagy ők maguk halasztják el neked.
2020. márc. 31. 19:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!