Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Amerikai miért mondja hogy...

Amerikai miért mondja hogy jól beszélek angolul ha a angoltanár szerint nem?

Figyelt kérdés

Amerikai és brit barátaimmal mikor találkozunk, többször megjegyezték már maguktól (soha nem én kérdeztem őket) hogy tök jól beszélek angolul és hogy alig hibázok párszor.

De ha magyar angoltanár meghallgatja a beszédemet azonnal mondja hogy hát azért itt vannak ám problémák, a szórend meg az igeidők stb.

Anyanyelvű ember és egy magyar angoltanár ennyire más nyelvet beszélne?

2020. márc. 22. 11:42
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
4%

ismerve az angoltanárok tudását, sztem hallgass az amerikai ismerősödre.

komolyan marha vicces, h vannak, akik az angoltanároknak adnak igazat :D

nem találkoztam még olyan angoltanárral, aki normális kiejtéssel beszélt volna angolul.

ami viszont megy nekik: kötekedés, nyelvtan erőltetése, nagyképűsködés, közben egy random külföldi fórumon a 20 évesek többségének nagyobb a szókincse, mint nekik.

ergo nem gondolom, hogy egy naplopó angoltanár véleménye lenne a mérvadó. inkább koncentráljon arra, h legalább középfokig eljuttassa az osztályát, mert általában ez is meghaladja a képességüket.

2020. máj. 25. 16:04
 12/13 anonim ***** válasza:
70%
Szóval leégtél valamelyik előtt nyelvtanból? :)
2020. máj. 25. 16:12
 13/13 anonim ***** válasza:
54%

Lehet, hogy csak udvariaskodás, de elnézve a magyar köz- és azon belül nyelvoktatás színvonalát, gyanítom ismét valami kiejtéssel hadilábon álló beképzelt nyelvtanár vergődését tapasztalhatjuk.

amilyen borzalmas a magyar köz- és azon belül nyelvoktatás, én már semmin nem lepődök meg.

Volt olyan angoltanárom, aki kijavított, ha amerikai angolt használtam (anno internet előtti időkben voltunk, amerikai együttesek dalszövegeiből tanultam), ma meg már kb. mindenki azt használ a borzalmas brit angol helyett.

Volt olyan angoltanárnőm, aki Angliában tanult angolul, de lövése sem volt az amerikai kiejtésről, de legalább dagadt volt, és mosolygott, mikor mondtam, hogy szoktam edzeni.

A másik magántanárom meg youtubera csinál ma is oktatóvideókat, amelyekben képtelen kiejteni a "doubt" "closer" szavakat. 2 perc után elaludtam, annyira unalmasak a videóik, tipikus "most felsorolom a rendhagyó igéket" típusú borzalmasan unalmas hulladékok.

A magyar angoltanárok többsége egy marék lepkét nem ér, kiejteni nem tudják normálisan a szavakat, a youtubeon bármelyik koreai/német ASMR-es lánynak sokkal jobb a kiejtése meg az angolja úgy általában.

2023. ápr. 10. 09:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!