"See ya! ", "Szia! ". Csak véletlen?
Figyelt kérdés
2010. júl. 25. 11:02
1/20 anonim válasza:
Ezen már én is gondolkoztam. Lehet nem véletlen!
2/20 anonim válasza:
Ha már a Hello is átjött az angolból, akkor lehet nem véletlen.
3/20 A kérdező kommentje:
Hát nem tom, de elég fura, az biztos!
2010. júl. 25. 11:49
4/20 anonim válasza:
Hát ha angolból jön, akkor vicces, h mi találkozásnál is ezt használjuk... A szervusz meg szinte kiveszett a nyelvből. Mondjuk az is latinból jött... xD
6/20 anonim válasza:
Teljesen véletlen, mégis mit gondoltok?:)
7/20 anonim válasza:
Nekünk töriórán mesélte a tanár, hogy a "halló" is onnan ered, hogy magyarok készítették az első telefonközpontot és mondták, hogy "hallod?". Az ottaniak nem tudták ezt megjegyezni és némiképp módosult formában ma az egész világ használja... :D Tök érdekes! :D
Szóval ja, lehet! :D
8/20 anonim válasza:
:) Szerintem ez csak olyan anekdota, mint az, amikor valami tudós az atombomba, vagy mi készítésekor elment a tanácskozásról, de visszaszólt, hogy most már folytathatják magyarul is:))
9/20 anonim válasza:
A szia szerintem a szervuszból ered, mint rövidítés.
10/20 anonim válasza:
Amúgy pedig:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__szokasok-..
Kereső funkciót nem ismerjük? Vagy többször kell ugyanazt a kérdést feltenni? Ha nem lenne válasz, még meg is érteném...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!