Ha a nyelvvizsgam (konplex) egyik resze megvan de a masik nincs de en a masikat mar egy masik nyelvvizsga sulinal akrom pl a szobeli euros az irasbeli telc es az ugy erveny komplexkent?
Ha egyszer van rá egy külön szó, amit csak akkor használunk, ha teljesül egy feltételrendszer, akkor azt hagyjuk meg annak.
Ha meg leírom, hogy ez is komplex (lényegét tekintve), akkor meg jön majd egy önérzetes, aki konkrétan komplexet csinált egyszerre, és leírja: DE HÁT SEHOL NINCS BELEÍRVA EZEKBE A BIZONYÍTVÁNYOKBA, HOGY KOMPLEX.
Hát ezért.
Az általad linkelt illetve írt dolgokban is az van, hogy “egyenértékű”, illetve kérvényezni lehet az összevonást.
Ezekre szerinted miért van szükség? Mert az A meg B ugyan C-nek felel meg együtt, de nem az. Mint amikor valaki Bsc+Msc képzéssel lesz építészmérnök, vagy valaki osztatlannal lesz építész. Ugyanaz, de mégse.
Kérvényezés nélkül is komplex nyelvvizsgának számít a két akkreditált részvizsga.
"Amennyiben azonos nyelven, azonos szinten általános nyelvi államilag elismert nyelvvizsgát szerztetek (még akkor is, ha a vizsgákat különböző nyelvvizsgaközpontban tettétek le), írásbeli és szóbeli nyelvvizsgátok együttesen komplex nyelvvizsgának minősül - írja az Oktatási Hivatal".
Úgyhogy dől az egész érvelésed. Ezért is nem állítanak ki új bizonyítványt; mert már elve egyenértékű. Nemcsak egyenértékű lehet, hanem egyenértékű is. A feltételes mód annak szól, hogy nem mindegy, milyen típusokat akarsz összekombinálni.(Lehet ugyanis szaknyelvi, egy- illetve kétnyelvű, stb.) Ennek értelmezéséhez ott a linkelt oldalon a táblázat.
Tehát a képlet nem úgy néz ki, ahogy írod. Egyik módszer sem lesz "kompexebb" a másiknál.
De akkor írok neked én is egy képletet, hátha így sikerül értelmezni:
A1 + A2 = Komplex
B = Komplex
A te elméleted szerint viszont:
A1 + A2 = Komplex
B = Még a komplexnél is komplexebb
Nem tudom mit rugózol ezen, mint a ketten ugyanazt írjuk le. Az, hogy te nem tudsz nyelvi finomságokat értelmezni, nem az én bajom.
Még mindig nem érted, hogy mi a különbség aközött, hogy valami konkrétan valami, vagy csak azzal egyenértékű, annak felel meg?
Értsd már meg légy szíves, hogy nemcsak komplexnek felel meg, hanem ténylegesen komplex mindkettő. A szóértelmezés ebben az esetben neked nem megy. Nyilván nem mondok nagy újdonságot, de a komplex szó mindössze annyit jelenti, összetett. Kapaszkodj meg, mindkét módszerrel megszerzett nyelvvizsga egy-egy sikeres akkreditált részvizsgát tartalmaz. Konkrétan egy sikeres írásbelit és egy sikeres szóbelit. Mindegy, hogyan szerezted meg őket, a lényeg, hogy megvannak. Ergo mindkettő összetett. Nem én rugózom feleslegesen, hanem te.
De az emberekben időről időre felmerül ugyanez a kérdés, mint a kérdezőben, ezért is van erről egy rendelkezés, illetve egy halom cikk az interneten. Valahogy meg kell fogalmazniuk, hogy mindkettő komplex, ezért használnak ilyen szavakat, hogy "egyenértékű", "azonos", "minősül".
Szóval igen, ugyanarról beszélünk, csak nem értem, miért kell játszani a szavakkal. Mindkettő komplex, nem pedig az egyik komplex, a másik meg CSAK komplexnek felel meg. Egyenértékűek. Egyik értéke sem több vagy kevesebb a másikénál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!