Normális az, hoyg félek a motiváció vesztéstől és ezért nem merek belekezdeni a nyelvtanulásba?
Figyelt kérdés
Már hónapok óta nagyon érdekel a cseh nyelv, és ahogy nézek utána nap mint nap egyre jobban érdekel, nem riaszt vissza, hogy szláv nyelv és teljesen új nekem (eddig csak németül tudok középszinten). Már töltöttem le nyelvkönyvet, nézegettem szótárakat, egyéb anyagokat, feladatokat -már amit találtam- de nem merek belekezdeni, mert félek attól, hogy az első hét után megunnám és érdektelenné válna számomra, holott eddig volt motiváció bőven. Hogy lehet megőrizni a kedvet az egészhez, illetve megelőzni azt, hogy már az első korai szakaszban kedvszegett legyek? Tisztában vagyok azzal, hogy nem lesz egyszerű és sétagalopp, tudom, hogy egy fokkal nehezebb még a németnél is, bár a nyelvtan nem riaszt vissza, és nem tűnik lehetetlennek, mert sok mindenben tudok logikát találni. (egyedül tanulnám, lehetőségem nincs a környéken ilyen nyelvtanfolyamra).2020. febr. 22. 00:34
1/3 A kérdező kommentje:
*hogy
2020. febr. 22. 00:35
2/3 anonim válasza:
Nekem csak az írott anyag segít. De mindenkinek más jön be. Én kinyomtatom vagy épp megveszem a méregdrága könyveket, mert csak az válik be. Tele firkálom, szinonímákat, példákat, magyarázatokat írok bele. Naponta x leckét megcsinálok, időnként ismételek a jegyzeteim segítségével. Én így tanulok angolul és németül is. Igaz, németből sokkal nehezebben indulok el, ehhez szükségem van nyelvtanárra, máshogy elveszne a motivációm, hogy nem haladok elég jól.
3/3 anonim válasza:
Szia, szembe kell nézned vele, hogy a motiváció egy olyan dolog, ami nincs mindig jelen, azt tanácsolom, hogy kezdj neki, látni fogod hogyan megy, tetszik-e. A legfontosabb, hogy haladj a saját tempódba és semmiképp ne helyezz magadra nagy nyomást. Ha nincs kedved? Akkor nincs. Ha szünetet szeretnél tartani? Tarts. Próbálj meg dolgokat keresni, amik inspirálnak, tölts le sorozatokat, meséket a nyelven, tedd élvezetesebbé a tanulást, ha nagyon nyögvenyelős. Bízz magadban, hidd el, hogy sikerülni fog. Lesznek nehezebb idők, de amikor már ott vagy, hogy elkezded érteni a dolgokat, az lesz a legnagyobb motiváció, hidd el :) Kezdd el mihamarabb, hálás leszel magadnak később. Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!