Van egy román házi feladatom de nem értem hogy milyen forgalmazást kell írni Valaki segít?
Az ilyen fogalmazások még könnyűek, mert megtanulsz egy darab sablont, s azt úgy formálod, hogy mindenhova jó legyen.
Pl leírod, hogy:
Egy szombati nap játszottam a számítógépen, közben meg csokit ettem s kólát ittam. Kaptam egy e-mailt xy-tól (pl barátnőtől, stb). Találkozót beszéltetünk meg valahol. Valahova elmentünk kirándulni, (pl állatkert, tópart, valami szép város, erdő, strand) közben vettünk 2 fagyit, meg egy gyűrűt, stb. Ott találkoztunk xy-al. Láttunk pár mókust, vagy vándormadarat, vagy valamit. De elkezdett esni s hazamentünk.
Mivel most időutazós sztorit kell írj, így pl a jövőbeli önmagadtól kaptad azt a levelet. S visszamentetek az időben pl megnézni, hogy hogy építették mondjuk az Eiffel tornyot, stb. Meg találkoztatok Elvis-el, meg Viktória kiránynővel, vagy Marco Polo-val s ilyenek.
Meg persze ezt mind románul... Perfect compus-ban a legkönnyebb. Csak igéket kell tudni, a ragozás már könnyű (am primit, am fost, am cumpărat, am văzut, am întâlnit, stb)
Ez olyan hozzáállás, mint mikor a 8.-os vizsgán azt akartam írni, hogy ,,Am jucat Honfoglaló, am mâncat kürtős, şi am băut Topjoy." Végül nem mertem. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!