USA 3 hónapos (napi 4 óra) tanfolyammal jól meg lehet tanulni angolul?
Soha nem tanultam iskolában angolul, de tudok alap szinten beszélni. Gyerekkorom óta angolul néztük a rajzfilmeket, filmeket. Most is gond nélkül meg tudok nézni egy angol nyelvű filmet és hibátlanul visszamondom mit mondtak egy felsőfokú nyelvvizsgásnak. A beszéd egy kicsit nehezebb de nyáron 3 hónapot voltam Los Angelesben és már az elejétől megértett mindenki, a vége felé meg már a netszerelővel is simán beszélgettem mindenféle témáról szégyellősség nélkül.
Szerintetek ér valamit egy 3 hónapos intenzív nyelvtanfolyam kint? Ebben a helyzetben? Szeretnék itthon felsőfokot letenni majd. A középfok is jó lenne elsőnek, csak fogalmam sincs milyen szintre juthatnék el? Barátnőmnek középfokúja van, de meg se tud szólalni kb angolul, akkor is ilyen oroszos kiejtéssel mond mindent. Amikor kint voltunk végig nem tudott meg se szólalni, azt mondta nem érti mit mondanak, mert nem úgy beszélnek mint ahogy a általános-középiskolában-egyetemen tanulták. Viszont a munkájához kellett a középfok és nekem is szükségem lenne a papírra!
Járt valaki ilyen tanfolyamra?
Csináltam egy tesztet a tanfolyamot végző cégnél és “advanced” szintre jöttem ki. Viszont mivel soha nem tanultam iskolában, inkább a “beginner” lenne jó nekem. Helyesen mondom a mondatokat, de a nyelvtani szabályokat konkrétan nem tudom. Pl mint aki jól beszél magyarul, de fogalma sincs mi az a teljes hasonulás és mit miért mondunk úgy.
Nyelvvizsgához nem kell tudnod mit miért mondasz úgy. Kifejezetten el kell kerülni minden olyan tanfolyamot, ami nyelvtani szabályokat magoltat és elvárja h tudd pontosan elmondani a teljes hasonulás meg zöngétlenedés pontos definícióját és szabályait.
Te tudsz angolul, neked már csak arra van szükséged, hogy kifejezetten a nyelvvizsga típusfeladataira készülj fel.
Olyan nyelvkurzust válassz, ami felkészít arra a nylevvizsvára, amit le akarsz tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!