Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Nyelvtanulásnál számotokra...

Nyelvtanulásnál számotokra melyik a fontosabb: a nyelv hasznosíthatósága vagy a nyelv szeretete?

Figyelt kérdés

Tehát fontosabb, hogy tudd az adott nyelvtudást kamatoztatni a munkaerőpiacon pl., vagy fontosabb, hogy élvezd az adott nyelv tanulását?

Én nagyon szeretem a spanyolt, de azt látom sok helyen, hogy nem hasznos, jobb lenne inkább, ha németet tanulnék, de egyszerűen nem tudom rávenni magam, mert nem szeretem a német nyelv hangzását, és nincs semmi motivációm azt tanulni. Ellenben a spanyol nyelv hangzását szeretem, és élvezettel tanulom, így nem is megerőltető elsajátítani az új információkat.

2019. dec. 25. 14:12
 1/8 anonim ***** válasza:
97%

Attól függ mit szeretnél kezdeni a nyelvvel. Ha nem akarsz német nyelvterületen vagy német cégeknél dolgozni, nem hiszem, hogy különösképpen baj lenne, ha német helyett más nyelvet tanulnál.

Egyébként meg mindenhol azt hallani, hogy az angol a legfontosabb nyelv. Én Győrben tanulok, és régebben mindenki ajánlotta a németet, de már az Audi is átállt angolra, szóval már itt sem tartják olyan fontosnak.

2019. dec. 25. 14:30
 2/8 anonim ***** válasza:
86%
Hasznosság.
2019. dec. 25. 14:46
 3/8 anonim ***** válasza:
97%
Ha van angolból nyelvvizsgád, akkor a második lehet bármilyen. Hasznos nyelv a német, de ha ennyire utálod, nincs értelme erőltetni, főleg, hogy - amint előttem szólók is említették -, már a német cégeknél is a nemzetközi nyelv az angol. Világszinten pedig a spanyolt sokkal többen beszélik, ha megnyugtat.
2019. dec. 25. 16:31
 4/8 anonim ***** válasza:
84%

Hasznosság.

Én azért tanulom az angolt, mert az a világnyelv. Ha a spanyol lenne akkor azt tanulnám.

2019. dec. 25. 17:58
 5/8 A kérdező kommentje:

Angolul tudok már viszonylag jó szinten, azt szeretem és igyekszem is gyakorolni, továbbra is új kifejezéseket tanulni, de elérkezettnek tartom az időt, hogy mellette értsek egy másik nyelven is.

Itt Európában úgy tudom, az angol után a német a második leghasznosabb nyelv. Spanyolt nem beszélnek olyan sokan, mint az amerikai kontinensen. Mindesetre én a szívemre hallgatok, és olyan nyelvet tanulok, amit élvezek is, de kívancsi voltam, ki mi alapján választ. :)

2019. dec. 25. 18:05
 6/8 anonim ***** válasza:
16%
Én fontosnak tartom, hogy amibe munkát, energiát és pénzt fektetek, annak értelme is legyen. Nem tanulnék spanyolt, mert a tök felesleges tudás kategóriájába tartozik nekem szakmailag. Németet tanulok, mert előnyt jelent az ismerete.
2019. dec. 25. 18:17
 7/8 anonim ***** válasza:
86%
Esetleg valami egzotikus nyelvet is tanulhatnál, ami pont ritka
2019. dec. 25. 19:52
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Ami tetszik és, amit szeretek. Angolul tudok, jelenleg kínaiul tanulok és a következő nyelv az arab lesz. Tanultam németül általánosban és középiskolában is, lenyelvvizsgáztam és soha a büdös életben nem használtam azóta... Soha nem is bántam, mert egyáltalán nem szerettem és nem tetszett. Azért tanultam, mert kötelező volt az iskolában és ennyi, azóta el is felejtettem kb. mindent, amit valaha németül tanultam. Mikor angolul és kínaiul kezdtem tanulni akkor sem volt semmi konkrét célom, hogy majd erre és erre szeretném használni, szimplán csak nagyon tetszett mindkét nyelv és sokkal többet is használtam és használom, mint pl. a németet, ami viszont alapnak számít az országban. Az arab is pusztán élvezet és érdeklődés miatt került fel a listára.
2019. dec. 25. 20:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!