Mennyire nehéz megtanulni a latin nyelvet?
Milyen szakra szeretnél menni? Ez azért fontos, mert mint előttem is írták, az orvosi illetve jogász szakhoz nem kell előzetes nyelvtudás, megtanítják ott az alapokat, ami a szakmához kell. Törihez, régészethez úgyszintén.
Ha van benned nyitottság és elkötelezettség, akkor nem nehéz, de egy jó tanár szükséges hozzá.
Attól függ, hova kell?
Én egészségügyi szakon tanulok, itt két féléves a tárgy, a nyelvtani rész eleinte egy kicsit bonyolultnak tűnhet, de kis gyakorlással megtanulható. Én szeretem a nyelveket, ezért számomra nem nehéz, sőt, szeretem, de úgy gondolom, hogy mivel rengeteg olyan szó van, ami vagy magyar, vagy angol szavakra hasonlít/megegyezik, így akkor sem okozhat problémát, ha nincs nyelvérzéked.
"Meg"? Tanulni? Szóval, hogy tudjad az egészet? Az érdekes lenne.
A latin tanulás valóságos formája az egy nagy ostobaság. Nem olyan régen idéztem a Ferenczi-Monostori gyakorlókönyvéből az utolsó blokkban fordítási gyakorlatot:
Szövetségeseim, készítsetek elő tűzvészt Rómában!
Ez aztán a hasznos tudomány. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!