Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ennyi idő alatt tényleg...

Ennyi idő alatt tényleg meglehet tanulni egy nyelvet?

Figyelt kérdés

Elhatároztam, hogy nyelveket szeretnék tanulni, 30 éves vagyok, de igazából egy idegen nyelvet sem tudok beszéd szintjén, pedig tanultam angolt és németet régen.

Legelső körben angolul és németül szeretnék megtanulni "perfektül", utána pedig ha marad motivációm, akkor más nyelveken is, pl. francia, olasz.

A Közös Európai Referenciakeret szerint angolul megtanulni minimum 1000 órába telik, franciául pedig 1060 órába. C2-es szintet mondom.

Illetve van egy ilyen ábra: [link]

Ez azt mutatja meg leginkább, hogy egy angol anyanyelvűnek mennyi időbe telik megtanulni ezeket a nyelveket, viszont kérdéses hogy milyen szinten, illetve hogy pontosan mennyi időt takarnak azok a hetek, csak annyi ír, hogy intenzív tempóban, de fogalmam sincs az napi hány óra lehet...

No, mindegy, a lényeg, hogy véleményetek szerint lehetséges -e 1 év alatt eljutni angolból C2 szintre, ha valahogy 1 év alatt sikerül beletennem azt az 1000 órát?

Egyébként teljesen átlagos tanulási képességekkel rendelkezem, sőt inkább kicsivel átlag alatti képességekkel, memóriával, logikai képességekkel stb.

Amit nem tudok elképzelni, hogy egy nap hány szavat, kifejezést kéne megtanulni, mivel a C2-es szinthez azért elég sok kifejezés/szó kell, tehát nem értem hogy gondolták ezt az 1000 órát. Tehát ha 1 év alatt akarom belerakni azt az 1000 órát, akkor azt azt jelenti hogy naponta 20-25 új szavat kéne megtanulnom kiejtéssel együtt? És akkor még nem beszéltünk a kifejezésekről vagy a nyelvtani részről, hallás utáni részről stb.

Köszönöm a válaszokat!

2019. dec. 20. 17:19
1 2 3
 21/22 A kérdező kommentje:

Elég sok motivációm van, ne az átlagemberből indulj ki!

Már november óta nagyon intenzíven tanulom az angolt.

Ez az 1700 óra máshogy jött ki. A különböző podcast, különféle hanganyagok hallgatását is hozzáadtam, és így jött ki. Például hétköznaponként napi 100 percet utazom, illetve munkában délutános héten 5-6 órán keresztül lehetőségem van hallgatni különféle tananyagokat, illetve szünetidőben pedig a tananyagot tanulni (40 perc), azt is belekalkuláltam, illetve itthon napi 3 órát tanulni, magolni, hétvégéken pedig 5-6 órát, valahogy így jött ki ez az 1700-1800 óra!

2019. dec. 22. 11:38
 22/22 A kérdező kommentje:

De azt tudni kell, hogy a hanganyagok hallgatását csak félidővel számoltam természetesen!

Összesen olyan 2000 feletti óraszám jönne ki, csak tudom hogy az valójában nem felelne meg annyinak.

2019. dec. 22. 14:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!