Nem sikerül megtanulnom angolul, akkor melyik nyelv lenne az ideális nekem, amit 1 év alatt meglehet tanulni középfoku nyelvvizsgához?
"Nem értem, miért mondják az angolra, hogy annyira egyszerű. Nincsen benne semmi logika..." – Ezt úgy szeretem. Nincs benne logika. Számtalan esetben a magyarban sincs. Megtanultuk? Megtanultuk. Zavar a logikátlansága? Egyáltalán nem.
A világ összes nyelvében lehet találni logikátlanságot, hacsak nem mesterséges nyelvről van szó.
Szóval a logikával ne példálózzunk.
A szavakat nem elég egyszer megtanulni, rendszeresen vissza kell nézni rájuk. Szólistához ajánlom a 1000 questions, 1000 answers könyvet. Itt szövegkörnyezetben is viszont láthatod a szavakat.
Az eszperantót, lovárit már nem nagyon fogadják el. Érdemes megpróbálkozni a magyar jelnyelvvel, amihez a SINOSZ tanfolyamokat is szervez.
Szia, a kérdésedre a válaszom röviden: "attól függ".
Bővebben:-milyen gyakran foglalkoznál a tanulni kívánt nyelvvel(heti hány napot, napi hány órát)
-lenne-e tanárod, vagy magadtól tanulnál
-milyen lenne a tananyagod(hivatalos nyelvkönyv, vagy összebóglizott netes anyag)
-milyen a motivációd(érdekel-e az adott nyelv, és mennyire vagy képes szívvel lélekkel foglalkozni vele)
-milyen a tanulási módszered(gyenge-közepes-erős)
Egyik nyelv se könnyű, ha nem saját motivációból, saját lelkesedéssel tanulod. Legfontosabb a motiváltság. Ha ez meg van, akkor tudom ajánlani, mint "könnyű" nyelv a spanyolt.Én 2 évet tanultam.
-Heti 3*2 óra tanulással(1óra=60perc)+heti 1 óra spanyoltanárral
-hivatalos spanyolnyelvkönyvből
-megfelelő motiváltság mellett
-a tanulási módszer nagyon relatív, hogy ki mit ért jó,közepes, gyenge alatt, de tegyük fel, hogy a hetente vett tananyagnak a megadott tanulási idő mellett a legfontosabb részei megmaradnak.
Emellett halgass sok külfüldi -zenét,-műsort.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!