Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » LanguageCert nyelvvizsga...

LanguageCert nyelvvizsga vélemények?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tapasztalatokra lennék kíváncsi.

Könnyű teljesíteni? Elég ha a meg vett könyvben a feladatokat megcsinálom? Mire érdemes oda figyelni?

B2-es angol nyelvvizst szeretnék tenni ebből a fajtából mivel helyben van és nem kell utazgatnom máshova.

2019. okt. 27. 16:50
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%

9: igazad van, elírtam

a writing volt mindenkinek lepontozva, és akivel én beszéltem és nem lett meg, mindenkinek emiatt

2019. okt. 30. 08:42
 12/26 anonim válasza:
100%

Szia!

Én most voltam az októberi vizsgaidőszakon. 2 éve tanulok angolt és júniustól kezdve heti 2 alkalommal jártam magántanárhoz aki brit nemzetiségű volt így nekem a hallgatásban ez az előnyömre vált.

Az olvasás rész szerintem egyszerű volt, itt 89%-ot értem el.

Az íráskészségtől féltem Azon a részen. 50%-ot értem el, ami éppen a határeset.

A beszédértésem 89% lett, a beszédkészségem pedig 55%.

Több helyen olvastam, hogy általában mindenkit a beszédkészségnél, illetve az íráskészségnél pontoznak le, szóval erre figyelj oda!

Sok sikert kívánok! :)

2019. nov. 7. 18:49
 13/26 anonim válasza:
80%

Szia!

Én is most voltam az októberi vizsgán. Nekem a beszédértés nehezen volt érthető, visszhangzott kicsit a terem. Tartottam tőle, hogy nem lesz jó, de az is és a szövegértés is 100%-os lett. (Amúgy érdemes minél közelebb ülni a magnóhoz szerintem.)

Az íráskészséghez adott feladatokat könnyűnek találtam, de az értékelés alapján mégsem volt az teljesen. Elfelejtettem ugyan paragrafusokra tördelni a szöveget, de nem hiszem, hogy emiatt pontoztak le. Egyébként nem volt para így sem, 60% körüli lett a fogalmazás is, meg a szóbeli is. A szóbelin egyébként egy-két warm up kérdést leszámítva barátságos feladatok voltak.

Az idő miatt véleményem szerint nem kell félni. Én viszonylag lassan tudom megoldani a szövegértéses feladatokat, de így is rengeteg idő maradt az írásra. A 2 óra 10 perc egyben rendelkezésre áll az írásbeli részre, nem szedik be a szövegértést, illetve előbb elkezdheted a szövegalkotós feladatokat is. Nekem nagyjából 1 óra 20 percem maradt rájuk. Szóval ha ügyes vagy az elején, tudsz magadnak időt spórolni a végére.

Én csináltam EuroExam-et is, ugyan így B2 szinten. Ott Kevesebb idő van az amúgy nehezebb szövegértésre, és teljesen külön van a két írásbeli rész. Ott a fogalmazásokra csak 1 órád van. Az értékelésről még nem tudok nyilatkozni. Azt még javítják.

Viszont a szóbeli mind a kettőnél kicsit elvontnak tűnt. A vizsgáztató szövege előre meg van írva, a kérdéseket is csak felolvassa neked. A LangCerten legalább a párbeszédes rész kötetlen, ott a vizsgáztatónak tényleg reagálnia kell arra, amit mondasz, de az EuroExam-en konkrétan a válaszát is felolvassa. Röhejes. Nem hiszem, hogy sok különbség van az Euro és a teljesen gépesített (pl. iTelc) vizsga között. Ebből a szempontból lehet tényleg előnyösebb egy Origó szóbeli.

Ezt a könyvet használtam a felkészüléshez: [link]

A szókincset gyakorloltató feladatokat nem csináltam meg, helyette más tankönyvből tanultam direktben csak szavakat. Szerintem érdemes megvenni és legalább magadban elgyakorolni a benne lévő szóbeli részeket. De az lenne az ideális, ha mással tudsz gyakorolni. A nehezebb szóbeli témákat akár ki is dolgozhatod vázlatosan. Ne mondatokat gyakorolj be, csak kulcsszavakat jegyezz meg.

Érdemes felkészülni formális és informális levelekből, megtanulni sablon mondatokat, hogy ha ilyet kapsz, akkor az már kisujjból jöjjön. Írd meg mindegyik fogalmazást a Prep. könyvből, annyi gyakorlás szerintem mindenképp kell.

Ha tudsz, szerezz egy profi egynyelvű szótárat. A vaskosabb fajtákban előfordulnak szinoníma megjelölések, amik segíthetnek a választékosabb fogalmazásban. Illetve van olyan, amiben plusz segítség is van (nyelvtani és szóhasználat is). Nem tudom, hogy ez csak ott volt-e opció, ahol én csináltam, de nekünk adtak ilyen szuper szótárat a vizsga idejére: [link]

Az alap nyelvtani szabályokat ismételd át mindenképpen (present, past, future, conditionals, passive voice minimum), ezek nagyon menjenek. Nagyon jó összefoglalók vannak a Murphy R. English Grammar in Use. 2012 4-ed. könyvben, akár netről is elérhető. Ezt véletlenül se csináld meg az elejétől a végéig. :) Rengeteg feladat van benne, de nem akkora a súlya, mint amennyi időt elvinne. Azt mondják, hogy ma már nagyobb hangsúlyt kap a szóbelin a szókincs, mint a nyelvtan. A fogalmazásnál azért továbbra sem hátrány, ha nyelvtanilag is helyes, amit írtál.

Sok sikert a felkészüléshez, és persze eredményes vizsgát a végén! :)

2019. nov. 7. 21:53
 14/26 anonim válasza:
76%
Lehet, hogy magától értetődő, de azt kihagytam, hogy a honlapon van egy csomó hasznos infó, amik még a hasznodra válhatnak. Érdemes azokat is átbogarászni.
2019. nov. 7. 22:00
 15/26 anonim válasza:
84%
Úgy tudod még felgyorsítania fogalmazásírást, hogy nem konkrét piszkozati fogalmazást írsz, hanem végiggondolod, hogy miről akarsz szót ejteni. Érvelős fogalmazás esetén pl. 2-3 mellette és ellene érvet sorolj fel magadnak. Gyűjtsd össze a kulcsszavakat, kötőszavakat, és utána állj neki a megírásának a feladatlapon. Ilyenkor már olyan nagy hibákat nem tudsz véteni szerintem, amiket kisebb kihúzásokkal, zárójelezésekkel ne tudnál javítani / 'kitörölni'.
2019. nov. 7. 22:06
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
Én is most voltam októberben vizsgázni és meg tudom erősíteni az előbbieket: 90% feletti reading és listening mellett épphogy 40-50%-os writing és speaking... Ekkora különbség a készségek közt nem létezik. (Erősen lehúzás gyanús) Megbántam, hogy ezt a nyelvvizsga helyet választottam. Nem tartom korrektnek. Többet biztos nem megyek ide.
2019. nov. 8. 21:48
 17/26 anonim válasza:
100%

Csatlakozom az előttem szólókhoz. Októberi vizsga B2, beszédértés és olvasáskészség 80% és 96% közt. A beszédkészség és íráskészség alig haladta meg a 40%ot, ami nem létezik, hogy igaz legyen. Jártam felkészítő tanárhoz is. Tudom, hogy megfelel a B2es szintnek. Felháborítónak tartom, hogy a vizsgadíj visszafizetése miatt képesek lepontozni a diákokat. A kérdések se voltak nehezen a beszédnél, rendesen válaszoltam mindenre, folyamatosan beszéltem. Korábban néztem mintavideókat is a szóbeli vizsgáról, ahol egy alapfokú szókinccsel rendelkező lány még félre is értett kérdéseket és több pontot kapott mint én. Mégis, hogy lehetséges ez, ha nem lepontoztak engem és még több másik jelentkezőt is?

Senkinek se ajánlom a languagecertet, mert lehúzás az egész!

Tényleg rendesek voltak a vizsgáztatók, de sajnos ettől még nem változik a véleményem.

2019. nov. 11. 15:04
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

:( Tök gáz ez a hely. Szóról szóra ezt érzem,amit most írtál.

Nem az bosszant, hogy magasan van náluk a léc. Hanem, hogy éppen az ellenkezőjét sugallják. (Akár a mintavideokat,vagy akár a probafeldatokat nézve)

Te fellebbezel? Vagy úgyis az is csak kidobott pénz?

2019. nov. 11. 21:45
 19/26 anonim válasza:
100%

Szia!

Nem tudom pontosan kitől kérdezted, de én nem felülvizsgálatot kérek, mert ott nem pontoznak újra. A felülvizsgálat díjmentes, de szerintem ott nem sok változás lehet. Én újraértékelést kérek (8000 Ft sajnos) és remélem egy korrekt ember vizsgálja át a dolgozatom. Ugyanaz az ember nem javíthatja, aki elsőnek pontozta.

2019. nov. 12. 11:40
 20/26 anonim válasza:
100%

Sziasztok!

Én is most voltam nyelvvizsgán, de csak az írásbelin, szóbelit majd később fogok. Szövegírásból nagyon béna vagyok, de nekem is elég nagy kontraszt lett, tekintve, hogy a szövegértés az gyakorlatilag hibátlan lett, a szövegírás pedig éppen hogy meglett.... Szóval igen, fura amúgy.

2019. nov. 12. 13:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!