LanguageCert nyelvvizsga vélemények?
Sziasztok!
Tapasztalatokra lennék kíváncsi.
Könnyű teljesíteni? Elég ha a meg vett könyvben a feladatokat megcsinálom? Mire érdemes oda figyelni?
B2-es angol nyelvvizst szeretnék tenni ebből a fajtából mivel helyben van és nem kell utazgatnom máshova.
Köszönöm a válaszokat eddig 🤗
Mindenképp az írásbelit akarom megcsinálni először és a szóbelit hagynám későbbre, mert még nem találtam olyan tanárt vagy ismerőst akivel gyakorolhatnám a beszédet. 😊
Milyen időkorlátra gondolsz?
Én most voltam a legutolsó vizsgaalkalmon komplex B2-on. Minden nagyon hasonló,mint a felkészítő könyvben és a nehézsége is kb. annak megfelelő, vagy talán kicsit könnyebb is. A pontokról még nem tudok szólni mert nincs eredményem. Vegyes dolgokat hallottam róla. Bár ha a mintavideokat nézem, akkor a leggyengébb 59%-os vizsgázó nagyon alap szokinccsel a feladat többszöri felreertelmezesevel is átment, akkor elvileg nekem is sikerült... De mivel a writing meg a speaking némileg szubjektív,sose lehet tudni
Én pár hónapja vizsgáztam C1 szinten. Nekem nagyon korrektnek tűnt a mintafeladatok alapján, alapvetően nem ért semmi meglepetés. Szóbeli része a vizsgámnak meglett, listening, reading szerintem könnyű volt, mindkettő 90% felett lett. Speaking-en sem volt baj, mert dumálni azt tudok. :D Na de nekem a writingomat annyira lepontozták... főleg a nyelvtant és a szókincset, amit nem is értek hiszen törekedtem a szép megfogalmazásra, át is néztem miután befejeztem. 34% lett, meg is lepődtem.
Ajánlom egyébként a Színes kérdések és válaszok c. könyvet, B2 és C1 szinten is beszerezhető, abból készülj a szóbelire, meg persze a feladatokat csináld meg.
Így értem már az idő korlátot. Origon nagyon sok idő van rá, esetleg próbáld azt.
Hát ez kicsit rosszul hangzik, hogy 90% reading,aztán 34% writing. Ezért is írtam, hogy eredmény után mondok véleményt. Sokra megyünk vele,ha a listening/reading könnyű,ha a masik kettőt igyekeznek lepontozni :(
Én B2 szinten a Languagecert és Pannon között vaciláltam.
Pannon esetén 60 % kell összesen, de minden egyes készségnél minimum 40 %
szótár csak wrtitingnál használható
3 reading feladat, a behelyettesítgetősben 3 nem kellő lehetőség van, 2 writing
50 perc reading után a feladatlapot be kell adni, 65 perc marad a 2 writingra = 115 perc összesen
Languagecert esetén 50 % kell összesen, minden egyes készség minimum 40 %
szótár az egész írásbeli vizsga alatt használható
4 reading feladat (tehát a pannonhoz képest 1-el több), viszont a kiegészítősben csak 1 nem kellő lehetőség van.
130 perc van rá
Mivel az utóbbi időben csak panaszt hallottam az LC-re így Pannont választottam, majd novemberben megyek... de én is örülök minden LC vagy más véleménynek is
8#
A LC-nél a minimum is 50%. Ennyiben másabb a többitől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!