Angol érettségi ilyen háttérrel?
Sziasztok.
Előzmény: Úgy alakult, hogy az éretsségim csak négy tantárgyból van. A nyelv hiányzik. De a 12. bizonyítványom természetesen le van zárva Német nyelvel.
Nos Sokidő telt és nekem a német amúgy sem ment, ezért szeretnék angolból leérettségizni. Jogszabály alapján ez lehetséges.
Jelen:Olyan van, hogy olyan magántanárhoz találjak, aki egyben esti éretséginél (vagy nappalinál) érettségiztet éppen?
Sajnos elhúzódott ez az ügy, de most már mindenképpen szeretném lettenni.
A jelenlegi tudásommal, olyan 2-3 osztályzatúra csináltam meg az Angol 2019 májusi érettségi feladatokat.
Nem tanultam angolt de a sok online játék és angol szövegkörnyezet miatt tudok valamennyire angolul.
Eltudom olvasni az angol szöveget és értelmezni is, hogy értsem, de a nyelvtan hiánya és szavak hiánya miatt a szövegalkotás nem kifinumult.
Ezeknek tudatában és aktív tanulással és megfelelő angol tanárral van esély érettségire 2020ban? tavaszi-őszi?
Minden válasznak örülök, de tanárénak még jobban.
Úgy látom, diszgráfiás vagy. Nem kaptál rá felmentést?
Minden lehetséges, nyilván tudsz fejlődni. Az, hogy az legyen a magántanárod, akinél érettségizel, nem etikus, és nem is könnyen kivitelezhető. Angolból csak úgy érettségizhetsz, ha előtte a 4 évfolyam anyagából külön-külön osztályozóvizsgát teszel.
Sikerült az angol érettségi.
A kormány hivatalon keresztül érettségisztem és a jelenlegi hatályos szabályok alapján nem kellett osztályozó vizsgákat tennem, mivel nem vagyok tankötelezett. Jártam magántanárhoz (nyelviskolán keresztül) és 4-esre írtam az írásbelit. A járvány miatt nem volt szóbeli. De úgy gondolom, sikerült volna az is. Csak izgultam volna nagyon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!