Angolul filmnézés= nyelvtanulás?
Kezdetben én is próbáltam felirattal nézni filmet, de rájöttem, hogy azt olvasom, a többi meg csak elmegy mellettem. Amióta nincs olvasnivaló, azóta a képekre figyelek, és hallom a szöveget, de nem eröltetem a konkrét szövegértést.
Kapcsold ki a feliratot, és a filmet meg nézd, ne akard erövel megérteni!
Viszont pár nap múlva nézd meg újra, és egyszer csak észreveszed, hogy minden alkalommal többet értesz belöle.
A másik meg, hogy csak olyan filmet érdemes keresni, ami érdekes számodra, és nem túl bonyolult a cselekménye, hogy félig-meddig a látvány alapján is tudd valamennyire követni.
"Tök furcsa ez a fajta nyelvtanulás. Ez olyan mint csecsemőkorban, hogy az ember körül beszélnek sokat a gyerek figyel és egyszer csak megszólal, és valahogy összerakja magában ,azt hogy mi mit jelent. "
Tökéletesen leírtad, hogy müködik a dolog!
Ha nem "tanulsz", hanem szórakozol, sokkal könnyebben megy és extra nyelvtan nélkül is jól rögzödik a nyelv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!