Szerintetek autodidakta módon is meglehet tanulni az ógörögöt vagy a latint?
Az lenne a problémám ,hogy nagyon úgy néz ki ,hogy csak az ókori nyelvekhez van valamiféle érzékem (más nyelvekkel is próbálkoztam nem ment),viszont ilyen nyelvekből nyelvtanfolyam csak Budapesten van (én mindszenti vagyok) ,a szüleim a nyelvtanfolyamot is csak nagyon nehezen tudnák finanszírozni (talán nem is tudnák) ,de utazásra végképp nincs keretünk ,mert akkor a nyelvvizsgára nem lesz pénzünk.Gondoltunk még a magántanárra ,de sajnos az is túl költséges lenne (megint csak utazni kellene).
Már nem szeretnék évet csúztani mivel már így is késésben vagyok úgymond mivel 11 évesen volt egy agyvelő gyulladásom ami miatt 2 évet veszítettem.
Szerintetek mit csináljak?
"más nyelvekkel is próbálkoztam nem ment"
Oszt volt ezek között francia, olasz, spanyol vagy angol?
Mert ha igen, akkor a latin se fog menni.
Én egyedül kezdtem latint tanulni még 14 évesen egy könyvtári könyvből. Igazából én nem jutottam vele sokra, az első pár névszó- és igeragozást meg tudtam tanulni, de sokkal jobb volt, mikor már rendesen, tanárral tanultam.
Szerintem, ha szorgalmas vagy nem lehetetlen, az alapok elsajátíthatóak egyedül, de amikor már komolyabb szövegeket kell fordítani (pl. Catullus, Cicero, Livius), akkor már jobb, ha van melletted tanár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!