Mennyire nehéz a japán nyelv?

"tudom hogy japánban azért beszélik az angolt"
:DDDDD
Aztán nehogy pofára essél.
Az írás/olvasás valóban nehéz - na nem a szótagírás, hanem az a pár ezer kanji, amit még mellé ismerni kell, hogy boldogulj egy újsággal vagy bármilyen szöveggel.
A beszéd annyira nem vészes, a ragozás könnyebb pl mint a spanyolnál, a kiejtésben alig van olyan hang, ami a magyar nyelvben nem létezik.
Tehát nem lehetetlen megtanulni, de én a nehezebb nyelvek közé sorolnám.
Azért azt még megegyezném, hogy kiköltözni nem olyan egyszerű, mint Németországba, szóval ezt még gondold át szerintem.

Nekem egy ismerősöm tanult japánt, ő kifejezetten könnyű nyelvnek nevezte, bár amolyan nyelvzseni típusról van, aki ért legalább 5-6 idegen nyelven, ezért nem tudom, mennyire releváns a véleménye.
Igen, befogadni azért valószínűleg nehezen fognak (hacsak nincs valami nagyon értékes tudás a fejedben, pl. agysebész, vagy ilyesmi), de ezt már írták előttem.
De ha ez életed álma, akkor hajrá, meg kell próbálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!