Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mennyire nehéz a japán nyelv?

Mennyire nehéz a japán nyelv?

Figyelt kérdés
Németországban élek 5 éve németül perfekt beszélek, angolom is elég jó ha nem is perfekt de felsőfokú, azonban több ok miatt szeretnék kiköltözni Japánba. Gondolom ott azt se tudják mi az a német meg magyar nyelv, angolul elég jól beszéleg angol kommunikációval sincs semmi gond, meg tudom hogy japánban azért beszélik az angolt, de ha valaki ott akar élni dolgozni stb. azért illik gondolom japánul is makogni valamit, de eddig mindenki azt mindta hogy japánul képtelenség megtanulni, hat azt a szótagos írást valóban nem értem higy hogy van ember a földön aki azt eltudja olvasni, meg hogy nem keveri össze mindegyik ugyan úgy néz ki de biztos meg lehet tanulni, de aztmondják naga a nyelv a ragozás minden iszonyú nehéz. Mennyite igaz ez? Te tudsz japánul?
2019. okt. 15. 00:17
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

"tudom hogy japánban azért beszélik az angolt"

:DDDDD

Aztán nehogy pofára essél.

Az írás/olvasás valóban nehéz - na nem a szótagírás, hanem az a pár ezer kanji, amit még mellé ismerni kell, hogy boldogulj egy újsággal vagy bármilyen szöveggel.

A beszéd annyira nem vészes, a ragozás könnyebb pl mint a spanyolnál, a kiejtésben alig van olyan hang, ami a magyar nyelvben nem létezik.

Tehát nem lehetetlen megtanulni, de én a nehezebb nyelvek közé sorolnám.

Azért azt még megegyezném, hogy kiköltözni nem olyan egyszerű, mint Németországba, szóval ezt még gondold át szerintem.

2019. okt. 15. 00:59
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Nekem egy ismerősöm tanult japánt, ő kifejezetten könnyű nyelvnek nevezte, bár amolyan nyelvzseni típusról van, aki ért legalább 5-6 idegen nyelven, ezért nem tudom, mennyire releváns a véleménye.

Igen, befogadni azért valószínűleg nehezen fognak (hacsak nincs valami nagyon értékes tudás a fejedben, pl. agysebész, vagy ilyesmi), de ezt már írták előttem.

De ha ez életed álma, akkor hajrá, meg kell próbálni.

2019. okt. 15. 15:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!