Nehéz a felsőkokú angol nyelvvizsga? B2 ről mennyi idő?
Szókincsben tér el főleg a középfoktól, a nyelvtan nekem tűnt nehezebbnek. Nem tudom mennyi idő alatt lehet eljutni amúgy felsőfokra, én továbbtanulás miatt tettem le a közepet majd 3 év múlva a diplomához kellett a felsőfokú, ennyi idő után én úgy mentem hogy úgyis lazán meglesz.
Nem tanultam kimondottan rá, hanem sokat olvastam angolul meg néztem sorozatokat, filmeket, híreket ami hasznos volt, mert elég random témák kerülnek a feladatok közé pl nekem volt egy halott szövegértés a lovaskocsizásról meg érvelés hogy az orvosoknak mennyire szabad a gépekre hagyatkozniuk. A 6 hónap nekem ennyiből azért neccesnek hangzik, hogy elég sok területről kéne elég sok új szót megtanulni.
Miről? A tegnapi esőről?
Megint idemásolom a vizsgaközpont oldalán a reading cikkek címét:
Studying black bears
The origin of language
Training sport champions
Introduction to a book about the history of colour
The Architecture of Happiness
Scottish Wildcat
Starting out on your career
Széleskörű műveltségre van szükség, a világ dolgaiban tájékozottságra.
Olvassál NatGeot és Guardiant. De utóbbiból nemcsak a híreket, hanem a mélyebbre hatoló elemzéseket is.
Na és persze kell még némi nyelvtani felkészülés is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!