Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Milyen nyelvet érdemes tanulni...

Milyen nyelvet érdemes tanulni még az angolon kívül?

Figyelt kérdés
Angolul tanulok, és mellette szeretnék még egyet. Melyik az a nyelv amit a legtöbben megértenek európában? Nem az anyanyelvi szintre gondolok, hanem inkább egyszerű társalgásra használnám.

2019. okt. 4. 20:45
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
84%
Ha már "fura betűs" (=kanji-s) nyelvet kell tanulni, akkor ezerszer inkább japán, mint kínai. Hozzáállás, kultúra, precizitás tekintetében a japán verhetetlen, valamint a kínai kiejtéstől hányingerem van, akkor ezerszer inkább az orosz.
2019. okt. 4. 22:07
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
műszaki/gazdasági területen egyértelműen a német.
2019. okt. 4. 22:29
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem azt válaszd, ami érdekel. Én angolul tudok, kínaiul tanultam és tanulok (amit nagyon nagyon tudok ajánlani), az arab lesz a következő. Engem ezek vonzottak, még talán a török is valamennyire. Viszont pl. németet is tanultam 12 évig, mert az kötelező volt a sulinkban és eszméletlenül utáltam, megtanultam, ötös voltam, leérettségiztem, nyelvvizsgáztam és kész vége. Soha nem használtam semmire és nem is szeretném, ma már nem is menne, mert kb. egy betűt nem tudok németül, hiába tanultam olyan sokáig. Nem érdekelt és nem szerettem, emiatt nem is akartam vele a kötelezőn kívül foglalkozni és nyűg volt az egész. Ezzel szemben pl. a kínait nagyon szeretem, sokkal jobban érdekel és emiatt könnyebben is tanulom.
2019. okt. 5. 09:39
 14/16 A kérdező kommentje:
Engem egyáltalán nem vonzz a kínai sem a japán, inkább európai nyelvet szeretnék megtanulni, mert az ázsiai nyelveket itt senki nem beszéli.
2019. okt. 5. 12:41
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
A spanyol nagyon jó mert nem nehéz megtanulni, és a spanyol kultúra nagyon érdekes. Ráadásul az ottaniak csak spanyolul beszélnek.
2019. okt. 5. 22:36
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem bármit, csak ne németet. Ha nem érzel rá, (mint pl én), nem lesz sikerélményed, hamar megunod a kötött szerkezeteket. Persze ez más nyelveknél is előfordulhat, de akkor már inkább tanulj egy "szép" nyelvet, például spanyolt, esetleg olaszt.
2019. okt. 6. 16:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!