Ki tanul oroszul? / Кто учит русский? Van-e Önnek lehetősége oroszul beszélni? / Есть ли у Вас возможность по-русски говорить? Orosz vagyok.
Egyes jó, bár én inkább a "Кто изучает русский язык? / Кто учится русскому языку?" megoldást használnám.
Kettes jó. Lehet még: У вас есть возможность говорить по-русски?
Hármast nem írtál, de az a legkönnyebb, szóval gondolom, megvan: Я русский/русская.
"Кто изучает русский язык? - Az jó.
Кто учится русскому языку? - Nem nagyon jó, mert szó "учится" használnak, amikor iskolában tanulnak.
Ja, mert amikor nyelvet tanulsz pl. felnőttként, akkor nem a _tanul_ szót használod a magyarban sem, mint az iskolában. De ha nem jó, hát nem jó. Ezen nem veszünk össze. Ведь я не русская, только учительница русского языка. :)
- "Кто изучает русский язык? - Az jó.
Kedves tőled, hogy jóváhagytad a megoldásomat, csak azt nem értem, miért kérded, ha egyébként tudod.
Спокойной тебе ночи, дорогой Михаил!
Я учу русский язык. (Потому-что я люблю Россию.) У меня есть русский друг, но мы говорим по-английски.
Я хотел бы поговорить с вами. )
Извините за мои ошибки.
Я учу русский язык. (Потому-что я люблю Россию.) У меня есть русский друг, но мы говорим по-английски.
Я хотел бы поговорить с вами. )
Извините за мои ошибки. Azt jól írtad meg oroszul. Nincs hibád. Jól tudsz oroszul.
Ты хорошо написала по-русски, совсем нет ошибок. Наверно ты хорошо знаешь русский!
Utolsó: szerintem az orosz vagyok mondat arra utal, hogy ő tényleg orosz, nem a megoldàsokat vàrta és tudni szeretné van-e valaki aki tanulja az ő nyelvét.
Последнее: По-моему, то предложение что он русский на то указывает, что он действительно русский, он не ждёт решения (вопроса), а знать хотел бы если кто-то кто учит его язык. Ügyes vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!