2020 Felvételi, kötelező nyelvvizsga, jár érte pluszpont?
Az komoly hogy emelt kötelező lesz és a nyelvvizsga.
Ez konkrétan 78 plusz ponttól fosztja meg a jelentkezőt és a ponthatár marad.
Vagy rosszul értelmezem?
Igen, teljesen igazad van, a ponthatárok tuti lejjebb mennek, csak azt nem lehet tudni, hogy mennyire.
Én olyan helyre helyre jelentkezek, ahová eddig is 2 emelt kellett, amivel ki lehetett maxolni a 100 pontot, viszont így 50 pontot fogunk kapni a 2 emeltért. Nekem van angol közepem, így egy felsőfokút tervezek csinálni és akkor 90 pluszpontom lenne, de fogalmam sincs, hogy hányan csinálják még így, vagy hányan tesznek 2. nyelvből középfokot akár, mert akkor ahhoz képest jobban állnék.
Akárhogyis, azt egy szak esetében sem tudom elképzelni, hogy 50 pontos csökkenések legyenek, de aztán ki tudja.
Azért van erre szükség hogy minél többen fizessenek a képzésért. Gazdag vagy fizess vagy vegyél fel hitelt ha nem.
Ha meg nem óhajt fizetni mehet szakmunkásnak mert érettségivel csak azok között lehet választani vagy valahol máshol minimálbérért. Szakmunkásból hiány van.
Ennyi a lényeg.
Hatalmas kamu, hogy csak azért csinálják, hogy azok kerüljenek be akik megérdemlik... a ponthatár eléréséhez 4-es átlag kell érettségi eredményekből...többi meg többletpont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!