Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogyan kezdjek neki megtanulni?

Hogyan kezdjek neki megtanulni?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy még messze vannak a szóbeli felvételik (középiskolai), de nem szeretem az utolsó pillanatra hagyni a dolgokat. Ezekből a témákból kell felkészülnöm:

Urlaub: Reise

Freizeit: Hobby

Sport in meinem leben: verschiedene Sportarten

Familie: Familiefeste

Schule: Ausbildung

Einkaufsgewohnheiten in der Familie: Geschäfte

Hausarbeit, Arbeitsteilung in der Familie

Unsere Wohnung/unsere Haus

Essgeeohnheiten: gesunde Emährung

Tagesablauf an meinem Schultag und am Wochende

csak nem tudom hogyan kezdjek hozzá. Előre bemagolt szöveget nem igazán szeretnék. Arra gondoltam, hogy írok mindegyikből egy rövid vázlatot, de egyáltalán nem vagyok biztos magamban és a tudásomban sem. Ezek ellenére hogyan kezdjek neki, hogy lenne érdemes megcsinálnom?

2019. aug. 29. 21:10
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Először dolgozdd ki a témákat.

Veszed az egyik témát, felírod címnek, majd leírsz, megfogalmazol az alapján a témáról egy összefüggő szöveget, mindent amit el tudsz azzal kapcsolatban mondani.

Ezt kijavítod, vagy mással kijavíttatod, hogy helyes legyen.

És mikor ez megvan, sorban mindegyikkel ugyanez, közben a kész tételeket visszaolvasod, hogy meglegyenek a fejedben.

Azután mikor ezek megvannak jöhet az, hogy vázlatot írsz magadnak és az alapján gyakorlod felmondani.

Nem kell szó szerint bemagolni, de ha valamelyikről élesben tudsz majd úgy beszélni, hogy vannak benne a témához illő összetettebb mondatok, kifejezések, az csak jól jön.

Remélem érthető:)

2019. aug. 29. 21:17
 2/2 anonim ***** válasza:
Utánanézel azoknak a szavaknak/kifejezéseknek, amik kifejezetten az adott témához kapcsolódnak, elegánsabb/kifejezőbb és ami a legfontosabb, jól bele tudod építeni a beszédedbe. Egyébként meg leülsz, átgondolod, hogy az adott témánál nagyjából miről is akarsz beszélni, és azt vázlatpontokba szeded, és a vázlatod alapján gyakorlod, a végén teljesen menni fog. A vázlattal meg inkább célozz kicsit fölé, mert a stressz és az izgalom miatt úgyis fogsz felejteni egy keveset.
2019. aug. 29. 21:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!