Hogyan kezdjek neki megtanulni?
Tudom, hogy még messze vannak a szóbeli felvételik (középiskolai), de nem szeretem az utolsó pillanatra hagyni a dolgokat. Ezekből a témákból kell felkészülnöm:
Urlaub: Reise
Freizeit: Hobby
Sport in meinem leben: verschiedene Sportarten
Familie: Familiefeste
Schule: Ausbildung
Einkaufsgewohnheiten in der Familie: Geschäfte
Hausarbeit, Arbeitsteilung in der Familie
Unsere Wohnung/unsere Haus
Essgeeohnheiten: gesunde Emährung
Tagesablauf an meinem Schultag und am Wochende
csak nem tudom hogyan kezdjek hozzá. Előre bemagolt szöveget nem igazán szeretnék. Arra gondoltam, hogy írok mindegyikből egy rövid vázlatot, de egyáltalán nem vagyok biztos magamban és a tudásomban sem. Ezek ellenére hogyan kezdjek neki, hogy lenne érdemes megcsinálnom?
Először dolgozdd ki a témákat.
Veszed az egyik témát, felírod címnek, majd leírsz, megfogalmazol az alapján a témáról egy összefüggő szöveget, mindent amit el tudsz azzal kapcsolatban mondani.
Ezt kijavítod, vagy mással kijavíttatod, hogy helyes legyen.
És mikor ez megvan, sorban mindegyikkel ugyanez, közben a kész tételeket visszaolvasod, hogy meglegyenek a fejedben.
Azután mikor ezek megvannak jöhet az, hogy vázlatot írsz magadnak és az alapján gyakorlod felmondani.
Nem kell szó szerint bemagolni, de ha valamelyikről élesben tudsz majd úgy beszélni, hogy vannak benne a témához illő összetettebb mondatok, kifejezések, az csak jól jön.
Remélem érthető:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!