Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ha 6 éve nem foglalkoztam a...

Ha 6 éve nem foglalkoztam a némettel, de anno érettségiztem belőle, az akkori tudás szerintetek mennyi idő alatt hozható vissza?

Figyelt kérdés
2019. aug. 20. 16:10
 1/3 anonim ***** válasza:

Ez erösen függ attól, mennyi energiát vagy hajlandó belefektetni a felfrissítésbe.

Nekem 15 év kihagyás után kb. egy év elég intenzív munka volt, mire az oroszt vissza tudtam hozni. Szerintem ennyi idö neked is böven elég lehet, ha minden nap legalább egy órát tényleg intenzíven foglalkozol a némettel és itt föleg nem a nyelvtani táblázatokat értem ez alatt, hanem a hallás utáni szövegértést, az olvasást, meg a beszédet/írást részedröl is.

2019. aug. 20. 16:27
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Az érettségi nem sokat jelent önmagában, én olaszból érettségiztem jeles írás- és szóbelivel, de már meg se tudok szólalni.

Az érettségi tudásod visszajön szerintem egy fél év alatt, ha intenzíven tanulod.

2019. aug. 20. 17:46
 3/3 anonim ***** válasza:
72%
Az érettségi tudás szinte nulla. Mi Németországban élünk. Férjem német. Sokszor a felsőfokú nyelvvizsgával rendelkezők beszédére is csak fogja a fejét, hogy uramisten hogy beszéli ez a németet ...
2019. aug. 20. 18:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!