Miért haragszik rám Édesanyám, amiért a német nyelvet választottam megtanulás céljából és szeretnék elköltözni külföldre a meleg párommal? 26F
Édesanyám haragszik rám amiért a német nyelvet szeretném megtanulni, pedig tudja jól, ez egy gyerekkori álmom. Egész életemben, folyamatosan azt mondta nekem, mennyire utálja a német nyelvet és "rondának" tartja és mindent megtett hogy kerüljem el. Iskolában direkt úgy alakította hogy angol nyelvet tanuljak és amikor kértem, hagy válasszam szabadon a németet, mindig azzal jött, hogy "ezt az egy nyelvet ne".
Nagyjából 1 évvel ezelőtt azt mondta, hogy "Ha leteszed az angol nyelvből a középszintű vizsgát, akkor tanulhatod a németet!". Azért hogy sikeres legyen a vizsgám, csoportos angol tanfolyamra jártam. A vizsgát letettem, megvan a középszintű vizsga, aminek természetesen nagyon örült. Amikor megtudtuk az eredményt, mondtam neki hogy "Akkor végre jöhet a német nyelv?", mire ő azt válaszolta "Az egy annyira ronda nyelv, utálom."
Márpedig én akkor is szeretném megtanulni a németet, mert (Anya ezt NAGYON jól tudja) szeretnék külföldre költözni! Egész életemben arra vágytam, hogy külföldre költözzek. A célom Németország, vagy Ausztria, Amerika, Anglia. Mivel meleg vagyok, sajnos azt érezzük a párommal, hogy bár Magyarország egy nagyszerű ország, sajnos itt nem lehet teljes, boldog az életünk, ezért szeretnénk mindketten külföldre költözni. (A barátommal már 2 éve járunk.) Egyébként szeretném hozzátenni, hogy Anya rendkívül megértő a melegségemet illetően, a párommal mindig nagyon udvarias és kedves! Mindig kellemesen elbeszélget a párommal és semmi gondja nincs azzal, meleg vagyok. Amivel neki gondja van, hogy szeretném megtanulni a német nyelvet és hogy a párommal külföldre szeretnénk költözni.
Már az is felkavarja, ha a számítógépen német nyelvű oktató videót hallgatok, vagy néha-néha kimondok néhány mondatot német nyelvet. Egyszerűen felkavarja őt a dolog és nem szereti. Hogyan beszéljem meg vele ezt a dolgot? Mit tehetek ebben az ügyben?
Jézusom, egyszerűen csak ne beszéld meg vele. 26 éves férfi vagy, nem egy kisgyerek, vagy tan a fenekedet is az anyad törli?! Gondolom dolgozol, járj melette nyelvsuliba, aztan költözz ki.
Hogy lehetnek egyes emberek ennyire önállótlanok...
A fenti 2 leírta a választ.
De hozzátenném hogy pl.Angliában szerintem nem nagyon fogod tudni az Német nyelvet használni,de sztm Ausztrián és Németországon kívűl nem nagyon fogod használni máshol az angollal ellentétben.
Igazítás,elnézést, ne vedd 'mindenbe belekotni' stb stb-nek mert nem ez a celom.
És sok szerencsét :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!