Te melyik típusú nyelvvizsgára mennél/mentél, és miért?
Eurón voltam, egyrészt azért mert B2-re is arra mentem, így már ismertem, másrészt mert itt nálam Győrben sok Euroexam tanfolyam indult.
Alapvetően tudtam, meg jó is voltam angolból, de azért a szókincsem nem volt tökéletes, de így se volt nehéz az írásbeli, a hallgatás sem vészes szerintem.
Ami viszont nekem kifejezetten könnyű volt az Euro-nál az a szóbeli. 3 feladat; párokban, nem ismertem akit beosztottak mellém, de így is könnyen ment. Először beszélgetés, aztán 2 perces témakifejtés, végül együtt vitáztok, hogy egy adott könyvcímhez melyik kép illene a 4 adott közül. Osztálytársaim más fajtán voltak, tételeket tanulgattak, ilyen környezetvédelem, európai unió; én meg csak néztem, hogy nekem tételeim, meg ilyen témáim sem voltak.
Amit én javasolnék, hogy figyelj az időre: én a readingnél lassan kezdtem, és nem maradt időm a végére. Plusz szerintem hiába lehet szótárt használni, általában nem érdemes. Readingnél rövidebb ideig tart kikövetkeztetni néhány szót, mint utánanézni; writingnál ha valamit nem tudsz, meg tudod fogalmazni másképp; listeningnél meg nem igazán volt rá idő. Szóval csak a legfontosabb szavakat néztem meg.
ECL. A listening volt egyedül vészes, nagyon gyorsan beszéltek benne és a második részében még zenét is tettek bele, hogy kizökkentsen.
Azért választottam ezt, mert egyrészt az angoltanárom ajánlotta, másrészt nem volt külön nyelvtani rész. Illetve lehetett a szóbelinél vizsgapartnert választani, persze így is volt egyéni felelet.
Cambridge-re. Szerintem az éri meg. Lehet, hogy drágább, de bárhol elfogadják és szerintem megbízhatóbb. Több értelme van. Az biztos, hogy nehezebb, mint egy magyar vonatkozású nyelvvizsga, de legalább tényleg felméri a tudasodat.
Ha pedig pár pont híján vagy csak, azaz nem ütöd meg a C1-et, még akkor is kaphatsz B2 bizit, ami megint csak elismert és sok helyen elegendő (szerintem a munkáltatók értékleik, ha valakinek nem origója van). Ha meg annyira tudsz, bizonyos pontszám felett, akár a C2-t is elérheted (ami Magyarországon C1-nek felel meg ugyanúgy, de akkor is klassz szerintem).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!