Origó vagy Euroexam?
Szeretnék angolból b2es nyelvvizsgát tenni.
Ki melyiket ajánlaná, és miért? 😃
Én szóbeliről tudok nyilatkozni, azt Origót csináltam. :D Vizsgázóbarát volt az egész, nem kekeckedtek. Ha elakadtam, segítettek, nem pedig vonták le a pontokat.
Írásbelin LanguageCert-en voltam, ami szintén jó volt, bár ez már nem tartozik a kérdésedhez. :D
Én Euroexamon voltam B2-n, majd utána C1-en is. Szerintem nem olyan vészes :D
Emlékeim szerint B2-n nincsenek nagyon nehéz témák a Readingnél, bár nekem ott az idő épphogy elég volt :D
Writingnál sem kell semmi különös, az első feladat egy levél, amihez kb le van írva, hogy mit kell beleírni és meg is van a szószám. A második feladatnál lehet választani 3 közül, egyik szinte mindig esszé, de vannak ilyenek, hogy article, letter to the editor, review, de én mindig az esszét választottam :D A hivatalos levél jellemzőit meg kell tanulni és ennyi.
A listening az attól függ, én könnyűeket fogtam ki, 100%-os is lett az a rész; de volt ismerősöm aki nehezet kapott.
Végül a szóbeli, itt párokban vagytok (én egyszer egyik ismerősömmel voltam, de egyszer egy idegennel és az sem nehezebb). Talán B2-n van az általam nem szeretett feladat, ez a Picture story, kapsz egy bugyuta képsorozatot és el kell mesélni a sztorit; amit te látsz benne. A másik feladat pedig, hogy a pároddal vitázzatok valamit - ez azért nem a legjobb, mert nem árt egy kis kreativitás. Ami viszont pozitív, hogy nem kell konkrét tételeket tanulni, és nincsenek ilyen nehezebb témák, mint pl. az Európai unió.
Azt viszont megjegyezném, hogy a C1 Euro szóbeli feladattípusai szerintem jóval könnyebbek, mert 2 percig kell önállóan beszélni, illetve a pároddal 4 kép közül választani egy címhez. Szóval B2-höz kell a kreativitás, C1-hez már az se :D
Euroexamen voltam, itt a 4. válaszban részletesen leírtam a tapasztalataim:
https://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__nyelv..
Itt van leírva az összevonás, de pl. Diplomamentőnél sem kérték, hogy összevonassa az ember, ha külön tette le:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!