Élelmiszermérnök diplomával jelentkezhetek vegyész Msc-re?
Előre szólok, próbáltam utánakeresni, de mivel nem vagyok benne az egyetemi életben, így kicsit kínai ez a kreditrendszer, ill. tárgypótlás ..stb.
Nos.. pontosan miket kéne pótolnom, ha ez egyáltalán lehetséges?
A Tájékoztatóban kellene utánanézni, és hopp, meg is van... 3. sz táblázat
Előzetes kreditelismerési eljárás kell, szintén ott a tájékoztatóban.
Oké, köszi, hogy utánajártál belinkelted és írtál ide. De épp ezt próbàltam magyarázni, hogy ezt már elolvastam.
Lehetőség szerint még azelőtt szeretném megtudni, hogy kompatibilis az alapszak az Msc-vel, mielőtt belekezdek..
A kémia és az élelmiszermérnök szak is érdekel, viszont az utóbbit a városomban tanulhatnám. Ezért kérdeztem.
Bocs, de ha utánanéztél, akkor értelme nulla kérdésnek.
Le van írva, kreditelismerési eljárás kell ilyen esetben. Az is le van írva, hogy ez intézményi hatáskör, őket keresd. Az is le van írva, hogy van lehetőség előzetes kreditelismerésre. Beadod, megválaszolják, és tádám, tudni fogod, mehetsz-e.
Szóval minek néztél utána?
De jézusom már.. Gondoltam lehetséges, hogy valaki volt már ilyen helyzetben és megtudnák mondani, hogy pontosan hány kreditet fogadtak el mennyiből, illetve milyen tárgyakat (nehézség miatt) kellett emellett pótolni.. Azért nem olyan egyedi a helyzet, valószínű minden élelmiszermérnök diplomásnak ugyanazokat a krediteket számolnák (plusz/mínusz valamennyi).
Annyira nem értem, hogy ezen mit kell akadékoskodni, meg te is csak azokat nyomatod, amiket leírtak.. Ha pontosan leírnád a pótolandó tárgyakat, esetleg mi a nevük , talán még mennék is valamire.
Meg ez is, hogy beadom aztán válaszolnak.. könyörgöm mit adok be?? El sem kezdtem a képzést, nincs meg a diplomám, mit adnék be? Leírtam miért szeretném előre tudni, nekem előre kell terveznem. Nem akkor szeretnék ott állni, hogy ja mégse vennének fel vegyésznek ezzel a diplomával.
Hihetetlen vagy.
LE van írva, hogy kérj az intézménytől előzetes kreditelismerési eljárást, mert azt pont erre találták ki. Több helyen végezhetsz élelmiszermérnökként, több helyre mehetsz vegyésznek, Lehet, hogy egyik intézmény elfogadja bemenetnek, másik nem.
Se azt nem tudjuk, hol végetél, se azt, hova mennél...
természettudományos ismeretek (matematika, fizika, informatika; biológia, földtudomány, környezettan) területéről 15 kredit;
szakmai ismeretek (általános és szervetlen kémia legalább 10 kredit,
szerves kémia legalább 10 kredit,
analitikai kémia legalább 10 kredit,
fizikai kémia legalább 10 kredit) területéről 50 kredit.
A mesterképzésbe való felvétel feltétele, hogy a korábbi tanulmányai alapján a hallgató legalább 40 kredittel rendelkezzen. A hiányzó krediteket a felsőoktatási intézmény tanulmányi és vizsgaszabályzatában meghatározottak szerint meg kell szerezni.
40 kredit kéne legalábba bekerüléshez. Szerintem meglehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!