Ha szeretnék a klímaváltozással mélyebben foglalkozni, szerintetek milyen szakon lenne érdemes tanulni? (lent)
Jelenleg orvosi egyetemen (Debrecen) tanulok, de szeretnék majd később kicsit mélyebben foglalkozni a természettudományokkal, jobban bele szeretnék mélyedni a "természet törvényei", hogy (többek között) jobban megértsem a klímaváltozás okait, a lehetőségeket, amiket tenni lehet ellene.
Nyilván nem vagyok hülye, nem a jogász szakon gondolkodom, hanem a fizika, biológia, földrajz, környezettan. Esetleg milyen BSc és MSc-t ajánlanátok a témában?
Egyébként ez a szak a Te barátod Magyarországon az orvosi egyetem UTÁN: [link]
.. meg keress Environmental Studies mesterszakokat külföldi egyetemen.
Az előző kommentek között erősen kétséges az, aki azt javasolja, hogy ne végezz el semmit. Valószínűleg az illető válaszoló nincs tudatában annak, hogy a klímaváltozás hihetetlenül összetett kérdéskomplexum, amelyet az érdemleges munkához elegendő mértékben átlátni csak komoly földtani, geokémiai, kolloid- és fizikai kémiai, levegőkémiai, légkörfizikai, mikrobiológiai, növény- és állatélettani, populációbiológiai tudással, sőt a szennyezők miatt bizonyos szintű műszaki ismeretekkel lehet csak. Ehhez rengeteget kell tanulni.
Egyértelműen a környezettan alapszak és a környezettudomány vagy meteorológus mesterszak ajánlható. Bár gondolom, Debrecen környéki vagy, mégis az ELTE, az SZTE, vagy esetleg a Pannon Egyetem környezettan alapképzését kellene talán megcéloznod először, mert ezek a legjobbak. Szegeden van levelező képzés is. Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!