Elsőéves leszek a Főiskolán. Őszintén, abszolút nem vagyok kommunikatív, mi lesz velem így a szemináriumok?
Nem szeretek mások előtt nagyon szerepelni. Visszahúzodó vagyok és szűkszavú, de szeretek tanulni. Nem vagyok depressziós, csak egyszerűen ilyen a személyiségem
Nem tudok órákat csacsogni egy témáról, mint más lányok.
nálunk ez úgy volt, hogy az előadásokon (ahol ott volt mindenki egybe) főleg csak a tanár beszélt és nekünk csak csendben kellett jegyzetelni
volt 1-2 tanár, akinél néha hozzá lehetett szólni, de az is teljesen önkéntes volt, soha senkit nem hívtak csak úgy ki a táblához, ez szerencsére nem olyan, mint a középiskola
a gyakorlatokon, ami meg olyan 20-30 fős, ott azért kellett beszélni, de ha nem akarsz, nem kell sokat és tényleg meg lehet szokni
ha mondasz pár mondatot vagy megmondod a megoldást, az már bőven jó, nem kell itt egész órán szerepelni vagy ilyesmi
én se vagyok túl beszédes, de ezekből nem volt probléma és ahogy telt az idő, egyre könnyebb is lett megszólalni vagy prezentálni
Hát előadáson is felszólíthatnak. Itt az Óbudai Egyetemen Mikroökonómia előadáson mindenkit felszólított a tanár. Szépen végigment a névsoron és mindenkinek kellett mondania az épp aktuális számolás végeredményét. Pedig több mint 100-an voltunk a teremben, és sokan stresszeltek, hogy nem tudják majd a választ. Pedig ez egy előadás, ahol a tanárnak kéne csak beszélnie, de nem elég hogy felszólít még jelenléti ívet (katalógust) is vezet szóval kötelező az előadásra bejárni.
Vannak olyan tárgyak, ahol prezentációt kell tartani előadáson (nálam pl.gazdasági jog). Több száz ember előtt. Ha nem tartod meg megbuktatnak.
Szóval sajnos engem többet szerepeltetnek egyetemen, mint az egész általános iskola és középiskola alatt összesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!