Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Corvinus GTK-ról érdekélne...

Corvinus GTK-ról érdekélne minden amit tudtok (odajárók) és amit nem mondanak el nyílt napon. Milyen ott tanulni?

Figyelt kérdés

Megéri ott tanulni? A tanárok, diákok milyenek? A közösség jó? Erasmus-szal sokan élnek? Az egyetemi ügyintézés milyen? Az angol nyelvű oktatás színvonalas, megéri a szemeszterenkénti plusz pénzt? Szerettek odajárni? Szívatnak a tanárok?

Ha valami még eszetekbe jut, írjatok meg légyszi, mert minden érdekel. :)

Nagyon nagyon köszi előre is mindenkinek!!!:)

2019. júl. 4. 12:57
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

"Megéri ott tanulni?" - A céljaidtól függ. Lepontozhatnak a más közgázos karokra járók, de a legtöbb statisztikában magasan vezet az egyetem, mármint ami a gazdasági szakokat illeti.

"A tanárok, diákok milyenek?" - Tanároknál hideget és meleget is fogsz kapni. A matektanárod a GTK-n adott, és többnyire nem szeretik őket a diákok. De ugyanígy vannak nagyon cuki és segítőkész tancik is. A diákok ugyanolyanok, mint bárhol máshol, ez is csak egy egyetem.

"A közösség jó?" - Rengeteg szakkoli és diákszervezet van, amelyek rendszeresen rendeznek eseményeket, tehát van élet. Ezek viszont javarészt csak félévnyitó és -záró bulik, így ha nem vagy az a bulizósabb alkat, akkor a rád szabott kínálat nem túl bő. De minimum kéthetente van olyan, hogy egy szervezet meghív valami vezető politikust vagy üzletembert, tehát van 'kultúra' is.

"Erasmus-szal sokan élnek?" - Szaktól függ, de általában igen. Én például most voltam, a negyedik félévben.

"Az egyetemi ügyintézés milyen?" - Én elismerem, hogy a tanulmányisoknak a legnehezebb a dolguk az egyetemen, de az borítékolható, hogy egyszerre lesznek néha villámgyorsak, néha meg teszetoszák. De lekopogom, hogy ez mindenhol így van.

"Az angol nyelvű oktatás színvonalas, megéri a szemeszterenkénti plusz pénzt?" - Erre az tud válaszolni, aki angol nyelven végzett, és összehasonlítja a fizetéseit a magyar nyelven végzettekkével. Ahogy mi látjuk, olyan óriási pluszt nem ad, de mondjuk kisebb csoportokban van minden óra, tehát nem lesznek 500 fős előadások, ha valaki angolul tanul. Így több figyelem juthat egy emberre, de mondom, itt nem tudok jó választ adni.

"Szerettek odajárni?" - Ha most kéne választanom, ugyanide jelentkeznék, igen.

"Szívatnak a tanárok?" - A szívatás általában azt jelenti, hogy valaki nem kap meg plusz egy pontot, amikor csak annyi kéne a jobb jegyhez. Általában ha valaki elmegy betekintésre, jó esélyei vannak egy kis javításra. Nekem volt olyan, hogy tíz ponttal kevesebbet adtak egy feladatra, mint amennyit elértem, és senki nem vette volna észre, ha nem megyek el betekinteni. A lényeg, hogy akkor lehet nyugodt a lelkiismereted, ha *minden* nem ötös írásbeli vizsgádat elmész megtekinteni.

Amit még kiemelnék, az a nyelvtanulás lehetősége. A mi szakunkon (NG) 4 félévig (!) lehet ingyen nyelvet tanulni, a többi szakon 2 félévig. De utána is kb. 30-40.000 egy félév, ami a heti két órasávnál 13*2*90 perc, ami ~40 óra. Egy magántanár simán elkérhet 5.000 pénzt egy óráért, itt pedig ingyen, vagy nagyjából 1.000 forintnak megfelelő óradíjért tudsz szaknyelvet vagy egy rakat másik nyelvet tanulni. (Kínai, arab, orosz stb.) Itt nem érdemes angol vagy német általános nyelvre pazarolni az ingyen féléveket, hanem inkább szaknyelvre vagy egy új nyelv elkezdésére. Soha, SOHA többé nem lesz lehetőségünk ilyen olcsón nyelvet tanulni.

2019. júl. 6. 14:32
 2/2 A kérdező kommentje:

Nagyon-nagyon köszönöm a válaszodat! Felpontozak!

Most megerősítettél, hogy jó döntést hozok, ha jövőre Corvinusos leszek. :)

2019. júl. 8. 06:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!