Ez a törvény rám, ha bevezetik, mennyire fog vonatkozni? (Új közoktatási törvények, magántanulóság)
Egy éve vagyok magántanuló, az oka, külföldön tartózkodás. A tanulmányi eredményem nem romlott, nincs rám ez rossz hatással.
Ezt a törvényt 2020 szeptembertől vezetnék be. Akkor megyek 11.-be (igazából 12.-be mennék, csak 5 éves képzésre járok), 17 éves leszek, de már majdnem 18 és ugye tankötelezett sem leszek, már ettől az évtől nem vagyok az.
Meg mi az, hogy megszűnhet a magántanulóság? Ezt hogy kell elképzelni? Hogy teljesen megszűntetik, vagy kimenőleg, tehát hogy aki magántanuló, az maradhat az, csak újonnan nem lehet a státuszt kérvényezni?
Ha valaki tudja, kérem írja le, ez engem mennyiben befolyásolna?
" a javaslat kivezetné a magántanulói jogviszonyt.."
Első sorban még javaslat.
Másod sorban a "kivezetné" azt jelenti, a meglévőhöz nem nyúlnának, hanem nem engednének újat létrehozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!