Szóbeli érettségin 0 pontot kapok?
Sziasztok,
A napokban fogok szóbelizni és nagyon nem mennek a tételek.
Az írásbelim viszonylag jó lett, 3 db 4es, 1db 3as és egy 2es lett.
Aggódok, túl sok az anyag, nem megy bele a fejembe, mi van ha egy pontot se kapok? Megbukhatok? Számítgattam, mennyi pontom van most, mennyi kell 100-bol és 150ből, de nem vagyok bennük biztos, és úgy tuti nem működik hogy csak az írásbelimből vannak pontok...
Nyugi, 0 pontot csak akkor fogsz kapni ha szinte meg sem szólalsz. Lesznek segítségek. Töribol atlasz és források, magyarból a művek is ott lesznek amiről beszélned kell. A nyelv lehet egy kicsit húzósabb ha nehezen megy, de ott meg az a lényeg hogy beszélj folyamatosan. Értsd meg a kérdést, és legvégső esetben, ha csak a témához kapcsolódó szavakat mondasz egymás után, már arra is jár pont.
Én is most fogok menni szóbelire, de már voltam előre hozotton és az emeltek is lementek, úgyhogy van egy kis tapasztalatom.
Próbálj magabiztosnak látszani. Ha még bizonytalan is vagy, ez ne látszódjon rajtad. Az előadásmód is sokat tud javítani egy még nem is olyan jó feleleten. Ha elakadsz ne törődj sokat vele, menj tovább.
És lehet hogy most úgy érzed hogy nem tudsz semmit, de mikor leulsz kidolgozni, olyan dolgok fognak az eszedbe jutni, amikről nem is tudtad hogy tudod.
Szóval menni fog az, csak ne izgulj, sok sikert :D.
"ha csak a témához kapcsolódó szavakat mondasz egymás után, már arra is jár pont"
Ez mondjuk nem így van igaziból, de azért jól hangzik. :)
(Ez - a linkből látszik, hogy - 2013-as, de azóta is ugyanígy van az értékelés, nem változott 2017-ben sem.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!