Mennyire befolyásolja az egyetemi felvételi sorrend a bejutásom lehetőségét?
Figyelt kérdés
Sziasztok. Itt arra lennék kiváncsi hogy ha most változtatok a sorrenden és egy olyan egyetemet rakok elsőnek megjelöltnek aminek a tavalyi ponthatárát nem sokkal haladom meg és tegyük fel nem is vesznek fel oda akkor a másodjára megjelölt egyetemet amit meghaladok (20 pontal) még felvehetnek nem ? Szóval nem zárom ki magam ez által ? Mert mégis azért az a cél hogy bejussak egyetemre és ha ezzel veszélyeztetném a bejutási esélyemet akkor nem bolygatom meg a sorrendet.2019. jún. 22. 11:43
11/12 anonim válasza:
Én csak azt nem értem, hogy ha a kérdező most megy egyetemre, akkor sanszos, hogy 18-19 éves (persze nem biztos, ez esetben ne olvasson tovább senki).
Én 19 éves vagyok, szintén most érettségiztem és a felvételi rendszere, a sorrendmódosítás dettó ugyanúgy működött a középiskolába jelentkezésnél is (még a 8 meg a 6 osztályos gimikbe menetelkor is). Elvileg nem kellene, hogy új legyen a nap alatt.
12/12 anonim válasza:
Szia mindig azt rakd legelőre ,ahova legjobban szeretnél bejutni ,mert ha véletlen oda nem lenne elég a pontod viszont a masodik szakodra igen ,akkor oda úgy is felvesznek ,a sorrend ,csak azért fontos hogy hova akarsz legjobban bekerülni ,nem befolyásol semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!