Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Szerintetek hogy fog alakulni...

Szerintetek hogy fog alakulni a 2019-es ponthatár?

Figyelt kérdés
Szerintetek milyenek lesznek a ponthatárok gyógypedagógiánál? Növekedni fognak a pontok a 2020-as szigorítások előtt? Tudom hogy a jelentkezők eredményei fogják meghatározni a pontszámokat. Csak tippek hogy az egyes gyógypedagógiai szakoknál kB mi lehet majd a ponthatár? Már nagyon izgulok és kíváncsi vagyok a véleményeitekre! :)

2019. jún. 16. 16:59
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
95%
Valószínűleg magasabbak lesznek, mert az éven mindenki, meg még azok anyja is jelentkezni fog, mert jövőre nehezebb lesz.
2019. jún. 17. 01:44
 2/12 A kérdező kommentje:
Igen az én véleményem is ez volt, aztán megneztem hogy hányan jelöltek az adott szakot és hányan elsőnek és nem igen jelentkeztek többen. :)
2019. jún. 17. 20:22
 3/12 anonim ***** válasza:

Szerintem is magasabbak lesznek a pontok. A jövőévi szabályok miatt :"D

De ez nem minden szakot fog érinteni. Szerintem a bölcsész, gazdasági szakokon lesznek magasabbak a ponthatárok, tehát a népszerűbb szakokon.

2019. jún. 22. 01:36
 4/12 anonim ***** válasza:
Biztosan magasabb lesz mindenhol, de nem kell őrült ponthatárokra gondolni, most egy 282 pontos szakon lesz 288 vagy 290 körülbelül.
2019. jún. 22. 10:51
 5/12 anonim ***** válasza:
40%

Üdv! A jelentkezett száma nem fogja befolyásolni a ponthatárt ,szóval ez attól függ ,hogy milyen érettségiket írtak idén.

Attól ,hogy több ember jelentkezik ,( ebből lehet több rossz és több jó ) nincs ilyen összefüggés a ponthatárok között.

A ponthatárt mindig az alapján viszonyítsd ,hogy van 1 felvehető kapacitás szám és nézd meg hogy az első helyre hányan jelentkeztek,de ez sem mérvadó ,az számít hogy az x másik milyet írt.

2019. jún. 24. 18:18
 6/12 anonim ***** válasza:
Utolso ,olyan szempontbol szamit az hogy hanyan helentkeztek ,hogy ez statisztikailag igazolt,hogy ha minel tobben vannak akkor nagyobb a verseny,es egy szakra ahol mondjuk 300 embert vehetnek fel es jelentkeznek 500 an egy masik evben meg 320 an akkor eselyesebb hogy akkor lesz alacsonyabb a ponthatar amikor csak 320 an jelentkeztek es nem akkor amikor 500 an.Tobb jelentkezo-->Magasabb ponthatar(nem mindig ,de az esetek donto tobbsegeben)
2019. jún. 27. 11:29
 7/12 anonim ***** válasza:
Utolso vagyok:ha te mondjuk egy versenyen veszel reszt es benne szeretnel lenni a legjobb 50 enben,akkor azert nem mindegy hogy 80 emberrel kell versenyezned a cel eleresert vagy mondjuk 240 el.
2019. jún. 27. 11:33
 8/12 anonim ***** válasza:

Maximum az esélyeid jobbak ,de nem lesz alacsonyabb emiatt a ponthatár.

Tegyük fel van XY szak jelentkezik 50 ember,felvesznek 15-öt, és 50 ember mondjuk első helyre rakja ,nagyobb az esélyed bekerülni mint ,ha mondjuk száz ez igaz !

DE! HA 100 EMBER rakja első helyre és 99 jobb nálad az ugyan az ,mintha ha 20 ember rakná elsőnek és 16 jobb nálad.... tehát lényegében csak az esélyed nő meg ,de attól a ponthatár ha 15 ember van ha 100 van nem ezen fog múlni.

Ha mindenki rossz érettségit ír ,akkor alacsonyabb a ponthatár hiába jelentkezik 200.000 ember

ha jelentkezik 50 ember de mindegyik jot ir akkor meg magas lesz pedig 2000000>50 szóval érted ,erre gondoltam.

De értem amire gondolsz és abban igazad is van,de ez az elmélet inkább akkor igaz ,ha nincs túljelentkezés.

2019. jún. 27. 22:51
 9/12 anonim ***** válasza:

Szerintem is emelkedni fognak, bölcsész szakokon 100%. Én mindig elolvasom az Eduline cikkeit, amiket az érettségi vizsgákkal kapcsolatosan közölnek. Nekem az jött le, hogy az idei érettségi vizsgák egyáltalán nem voltak nehezek.

Ha jól emlékszem, egyedül a matematika érettségi miatt voltak kiakadva, illetve a történelem miatt. Bár ez önmagában semmit sem jelent.

Szerintem az orvosi/mérnöki szakokon nem fog nagyon emelkedni a ponthatár, a gyógypedagógián sem.

"Növekedni fognak a pontok a 2020-as szigorítások előtt? "

Ennek a kérdésnek kb. semmi értelme. Akik nem idén érettségiznek, hanem jövőre azokat érinti a változás, de ők ugye idén nem tudtak jelentkezni. Azok, akik meg arra kényszerültek, hogy kihagyjanak 1 évet (pl. többletpontok miatt), kétlem, hogy 1 év alatt megtudtak volna szerezni, mondjuk egy két éves okj-t, vagy le tudtak volna tenni egy B2-es nyelvvizsgát.

2019. jún. 30. 18:12
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Hát pont ez az.... :D

Tavaly mind3 érettségi marha könnyű volt mégse voltak magasak a ponthatárok.

Egyébként idén pont a magyar és a matek miatt volt nagy sírás. Bölcész szakra meg csak azokat nem veszik fel akik tényleg nagyon buták.

2019. jún. 30. 21:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!