Szerintetek hogy fog alakulni a 2019-es ponthatár?
Szerintem is magasabbak lesznek a pontok. A jövőévi szabályok miatt :"D
De ez nem minden szakot fog érinteni. Szerintem a bölcsész, gazdasági szakokon lesznek magasabbak a ponthatárok, tehát a népszerűbb szakokon.
Üdv! A jelentkezett száma nem fogja befolyásolni a ponthatárt ,szóval ez attól függ ,hogy milyen érettségiket írtak idén.
Attól ,hogy több ember jelentkezik ,( ebből lehet több rossz és több jó ) nincs ilyen összefüggés a ponthatárok között.
A ponthatárt mindig az alapján viszonyítsd ,hogy van 1 felvehető kapacitás szám és nézd meg hogy az első helyre hányan jelentkeztek,de ez sem mérvadó ,az számít hogy az x másik milyet írt.
Maximum az esélyeid jobbak ,de nem lesz alacsonyabb emiatt a ponthatár.
Tegyük fel van XY szak jelentkezik 50 ember,felvesznek 15-öt, és 50 ember mondjuk első helyre rakja ,nagyobb az esélyed bekerülni mint ,ha mondjuk száz ez igaz !
DE! HA 100 EMBER rakja első helyre és 99 jobb nálad az ugyan az ,mintha ha 20 ember rakná elsőnek és 16 jobb nálad.... tehát lényegében csak az esélyed nő meg ,de attól a ponthatár ha 15 ember van ha 100 van nem ezen fog múlni.
Ha mindenki rossz érettségit ír ,akkor alacsonyabb a ponthatár hiába jelentkezik 200.000 ember
ha jelentkezik 50 ember de mindegyik jot ir akkor meg magas lesz pedig 2000000>50 szóval érted ,erre gondoltam.
De értem amire gondolsz és abban igazad is van,de ez az elmélet inkább akkor igaz ,ha nincs túljelentkezés.
Szerintem is emelkedni fognak, bölcsész szakokon 100%. Én mindig elolvasom az Eduline cikkeit, amiket az érettségi vizsgákkal kapcsolatosan közölnek. Nekem az jött le, hogy az idei érettségi vizsgák egyáltalán nem voltak nehezek.
Ha jól emlékszem, egyedül a matematika érettségi miatt voltak kiakadva, illetve a történelem miatt. Bár ez önmagában semmit sem jelent.
Szerintem az orvosi/mérnöki szakokon nem fog nagyon emelkedni a ponthatár, a gyógypedagógián sem.
"Növekedni fognak a pontok a 2020-as szigorítások előtt? "
Ennek a kérdésnek kb. semmi értelme. Akik nem idén érettségiznek, hanem jövőre azokat érinti a változás, de ők ugye idén nem tudtak jelentkezni. Azok, akik meg arra kényszerültek, hogy kihagyjanak 1 évet (pl. többletpontok miatt), kétlem, hogy 1 év alatt megtudtak volna szerezni, mondjuk egy két éves okj-t, vagy le tudtak volna tenni egy B2-es nyelvvizsgát.
Hát pont ez az.... :D
Tavaly mind3 érettségi marha könnyű volt mégse voltak magasak a ponthatárok.
Egyébként idén pont a magyar és a matek miatt volt nagy sírás. Bölcész szakra meg csak azokat nem veszik fel akik tényleg nagyon buták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!