Milyenek az egyetemi kollégiumok?
Még 2 évem van az egyetemig, de mostanság sok szó esett itthon és a suliban is a továbbtanulásról.
Valószínűleg nem a saját városomban megyek egyetemre, hanem messzebb, így lehet, hogy kollégiumban kell majd laknom.
Viszont az egyetemi kollégiumokról nem sok jót hallottam. Azt mondják, ott mindennapos a bulizás, italozás, drogozás, nem lehet tanulni/aludni a zajtól.
Tőlem távol állnak az ilyen dolgok, plusz elég visszahúzódó típus vagyok, meg eléggé tisztaságmániás, és mondták, hogy az egyetemi kolikban nem túl jó a higiénia.
A kérdésem az lenne, hogy igazak-e azok, amiket fent írtam, illetve nektek milyen tapasztalataitok vannak?
Teljesen kollégium függö. Nálunk van olyan kollégium, ahol több a buli, de van olyan is, ahol elég magas átlagot kell produkálni, hogy bent maradj - nyilván itt jóval visszafogottabb a dolog. Nem lehet általánosítani.
(Amúgy nem könnyű szakra jártam és gólyaként csak a legbulisabb koleszba kaptam helyet, de tudtam tanulni, mert akartam. Hidd el, a tanulás nem ettöl függ.)
Ha esetleg Miskolcra jönnél, az Uni hotelt tudom ajánlani. Drágább mint a többi koli, de nem véletlenül, lényegében saját albérlet, egyetlen szobatárssal. (Nyáron 3 csillagos szállásként üzemel, szóval adnak a minőségre.)
Az italozás valóban jelentős az egyetemisták körében, de aki bent akar maradni az egyetemen az úgyis tanulni fog, ez kb két félév után már fog látszani hogy kinek mi a célja. Drog nem nagyon van, azért mégiscsak felsőoktatásról van szó. Amerikában lehet hogy a legális drogok előkerülnek, itt maximum a vízipipát és az ecigit szívják mértéktelenül. Kosz, stb az pedig a szoba lakóin múlik. Ha rossz szobába kerülnél, lehet kérni hogy rakjanak át máshova, mindig akad néhány üres ágy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!