Felsőoktatási (azaz Egyetemi) /vagy Főiskolákhoz tartozó Kollégiumok a tanulókhoz tartozó vendégeket is "befogadják" heti rendszerességgel? Tapasztalatok?
Sziasztok! Jelentkeztem egy Egyetemre (Sopronba),Kollégista leszek. Olyan kérdésem lenne, hogy van-e köztetek valaki,aki Sopronba ment továbbtanulni? Milyenek a kollégiumok? Tapasztalatok? Vendégeket hétvégente vagy hétköznap elszállásolnak?(Persze pénzért). Vagy csak az iskolához tartozó diákok mehetnek be?(Tapasztalatom alapján Gimnazista Kollégiumokban tilos külsősnek/családtagnak/hozzátartozónak bent aludni, ha nincs köze az Iskolához és az Oktatáshoz,sőt elég nagy retorzió jár érte,ha kiderül hogy történik ilyen, általában kirúgják a kollégistát)...( zárójelesen megjegyezném,hogy véleményem szerint ez elég visszataszító egy dolog, főleg annak, aki az ország másik felében lakik és nem tud (pénz/vizsgák/egyéb okok miatt) hazalátogatni,ezért az ország másik feléből elutaznak hozzá a családtagjai/szülei és már indulhatnak is vissza haza...Tudnátok nekem ajánlani (ha van ilyen opció egyáltalán) Sopronban egy jó Kollégiumot,ahová elszállásolhatnám a közeli hozzátartozómat?
Előre is NAGYON KÖSZÖNÖM az értelmes hozzászólóknak!
20/N
Sopronban nem tudom, hogy megy, én Szegeden voltam kollégista egy időben. Ott két mód volt erre. Az egyik, hogy alhatott a te szobádban. Ezért is kellett fizetni, de viszonylag keveset (pár száz forintot). Persze ez csak úgy működik, ha van elég ágy, nincsenek ott a szobatársak és megengedik, hogy távollétükben ott aludjon valaki.
A másik opció, hogy sok kollégiumnak van fenntartva néhány szoba külsősöknek. Ezért már kicsit többet kell fizetni, de még így is olcsóbb, mint egy szálloda vagy ilyesmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!