A szóbeli érettségi tényleg nem olyan durva?
Figyelt kérdés
Középszinten érettségizem töriből és magyarból, nyelvből emelteztem. A magyartól és a történelemtől félek, mert foglalkozom az anyagokkal, de nem nagyon tudok ilyen seggelős tárgyakat tanulni sajnos. Valahogy nem látom, hogy lenne értelme ezeknek az anyagoknak és emiatt nincs motivációm. A szóbeliről hallottam olyat, hogy nem vészes, ez mennyire igaz? Tényleg kisebb falat, mint az írásbeli? Illetve milyen hatékony módszer van a humán tételek tanulására? Már szinte mindent próbáltam, most csak simán olvasom az anyagokat és valami talán így ragad. Jó tanuló voltam pedig mindig, négyes-ötös, de ez a szóbeli kikészít már agyilag.2019. jún. 13. 22:21
1/2 anonim válasza:
Nem lesz durva, nem céljuk a tanároknak megleckéztetni téged. Pár éve érettségiztem, általában 3-4 voltam történelemből és magyarból semmit se tudtam, de tényleg, nem volt jó a tanár, egy olvasmány se volt és konkrétan nyelvtan tételek nem voltak kb, vagy szóbeli előtt találkoztam max velük elsőre, de egy átlag 70%ot hoztam. Nem lesz para, ne aggódj! Lesz idő kidolgozni is meg minden.
2/2 anonim válasza:
Szia :)
Átérzem a helyzeted, mivel én is az érettségi előtt állok, és pont e két tárgyat nem szeretem tanulni.
DE!
A tanárok szerint a szóbeli érettségi jó hangulatú szokott lenni. Néha a tanárok (ha tudnak) súgnak is, szóval érdemes a tanárok arcát is fürkészni :D
Meg szerintem sem lesz vészes. Nem arra fognak menni, hogy megbukj. Ha kérdeznek azt azért teszik, hogy javíts. Nem rosszakaratúak. :)
Lesz fél órád kidolgozni, sőt ha szerencséd van, akkor akár több is :)
Úgyhogy azt ajánlom, hogy nyugi.. kezdj el szépen készülni és minden jó lesz!
Sok sikert kívanok! :)
19/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!