Nagy Etele könyve (2017-es kiadás) az emelt biosz szóbelihez elég?
Van egy tétellista. 99 darab tétel van, A és B résszel együtt. Talán a barátnőd nem látta (?).
Elvileg a Nagy Etele könyv a vizsgakövetelményeknek megfelelően van kidolgozva, ilyen szempontból egyedülálló könyv szerintem, mivel még a mozaik sincs ilyen pontos. Az más kérdés (és inkább elkeserítő), hogy az írásbelit készítő bizottság elég elrugaszkodottan értelmezi ezeket a követelményeket és olyan kis pöttöm, nem egyértelmű dolgokat kérnek számon az írásbelin, ami röhejes (gondolok itt a fényáttörű képesség megváltoztatására). Ennyi erővel tényleg nem sok értelme van a vizsgakövetelménynek. Mindenesetre én az írásbelire is csak ebből készültem (a feladatgyűjteménnyel együtt használtam). Megvettem a Mozaik 1-2-t is, de nem vettem nagy hasznát.
#3 99 témakör van, de pl talajéletből kapásból lehet csinálni 20 tételt... kérdező próbálj pozitív lenni, átfogóbban kis, ritkán látott dolgokat átnézni, ha ment a 88% akkor egy alapnak kell lennie.
(Nem tudom mennyire igaz de én keringésért és/vagy kiválasztásért könyörögtem magamnak otthon még a szóbeli reggelén is és sikerült a kiválasztás, hátha van benne valami😁)
Nekem anno például fizika emelten könnyű dolgom volt, hiszen azt csak érteni kell. Ha érted megvan, ha nem akkor esélyed sincs a jó eredményre, mert ott, ha magolsz azzal semmire se mész. Például én a fizika szóbelire semmit sem tanultam. Ott helyben összeraktam a tételt és meg lett. De ezt máshol nem lehet megcsinalni. Mondjuk talán kémiánál. Ott is érteni kell. Meg persze a matek.
Viszont biológiánál kőkeményen kell a könyvekből tanulni/magolni. Főleg a szóbelire. Ott rengeteg olyan rész van amit nem elég megérteni, hanem be kell nyalni rendesen.
A mateknál és fizikánál ilyen nincs. Ha az alapkepleteket tudod abból minden levezethető és bizonyítható.
Lehet, hogy nem egy dokumentumról beszélünk. Én fb-on a biológia csoportban leszedhető 12 oldalas szóbeli-ajánlásról beszélek, melyben nem csak a tételcímek vannak felsorolva, de az is, hogy mikről kell beszélni és, hogy ez a könyvben hol található.
Azok alapján pedig, akik eddig megírták a csoportban, hogy miről kellett beszélniük, mind szerepelt ebben a tétellistában.
Szerintem éppen a kémia volt durvább, mert ott aztán tényleg bármi lehetett, arra nem lehet készülni, csak a kísérleteket és ennyi.
#3 voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!