Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Pontduplázás? Hogyan?

Pontduplázás? Hogyan?

Figyelt kérdés

A jogász szakra jelentkeztem. Töriből emelteztem,de nem sikerült túl jól. Viszont a magyarom 87%, a németem pedig 75% lett, középszinten.

A kérdés tehát, hogy érettségi duplázásnál mindenhogy beleszámolják a törit, vagy a kettő legideálisabb érettségivel fognak számolni?

2019. jún. 11. 17:25
 1/9 anonim ***** válasza:

Eltét néztem neked:

"történelem és

angol v. francia v. latin nyelv v. magyar nyelv és irodalom v. német v. olasz v. orosz v. spanyol (legalább egyet emelt szinten kell teljesíteni)"

Ennek alapján töri mindenképp belemegy a számításba, és akkor a százalékok szerint a magyar még mellé, mert a legmagasabb pontot adó módon állapítják meg a pontodat.

2019. jún. 11. 17:30
 2/9 anonim ***** válasza:
Ha államira jelentkeztél, akkor azt felejtsd el. Jogra kell (nem előírt, de szükséges) a két emelt, különben a 460 min. nem lesz meg.
2019. jún. 11. 17:46
 3/9 A kérdező kommentje:
Nem államira jelentkeztem.:)
2019. jún. 11. 17:47
 4/9 anonim ***** válasza:

A torit mindenképp számolják és mellette azokból a tantárgyakból a legjobbat, amit az 1. Már felsorolt 🙂

Melyik egyetemre jelentkeztel?

2. Idén 440 ponttól kezdődnek az állami határai jogon (nyílt napon mondta az egyik egyetemi tanár az előadáson)

2019. jún. 11. 17:51
 5/9 A kérdező kommentje:
Debreceni egyetemre jelentkeztem, önköltségesre.
2019. jún. 11. 18:08
 6/9 anonim ***** válasza:

Most nem tudom, hogy mit kell ezen ennyire fennakadni, hogy önköltséges...

Az jogász szakon kb 200.000-300.000 Ft/5 hónap

Szóval azért annyira nagyon nem durva, oké, nem kevés, de nem havonta 300.000 Ft...

És ha tegyük fel valaki otthon lakik, akkor a koli/albérlet máris olyan tétel, amire nem kell költeni

Szóval azért annyira nem kell gazdagnak lenni hozza

Én is ugyanerre a szakra megyek, másik egyetemre és nem mondanám, hogy gazdagok vagyunk...

2019. jún. 11. 21:46
 7/9 anonim ***** válasza:
0%
Kíváncsi lennék, ha a tandíj összegét meg kéne keresni, mert nincs szülői támogatás, akkor mire vinnék. Vagy eladósodna diákhitelen, vagy azt mondja nem csinálja.
2019. jún. 11. 22:03
 8/9 anonim ***** válasza:

A töri kötelező jogász szakon. De ha nem is lenne, egy emelt akkor is elvárás. Emellé a magyart fogják számolni, mivel magasabb lett mint a német. Tavaly a DE jogász szak önköltséges 288 pont volt, ami épphogy meghaladta a minimum pontszámot, szóval olyan nagyon nem aggódnék. Bár nem mindegy, hogy elértél-e a törin annyit, hogy megkapd a +50et, és hogy van-e nyelvvizsgád.

Egyébként nem tudom miért fáj bárkinek is az, ha valaki önköltséges képzésre jár..irigység vagy mi? Senkinek semmi köze hozzá. Ahhoz sem ha valaki diákhitelt vesz fel, ami amúgy megjegyzem nagyon jó konstrukcióval van.

2019. jún. 11. 22:08
 9/9 anonim ***** válasza:

Nem igazán ertem, hogy miért faj egyes embereknek, hogy valaki nem költözik el otthonrol, amikor egyetemre megy (mert mondjuk a városon belül van és felesleges is lenne?!) vagy épp a szulei fizetik ki a tandíjat...

Ha megteheti a család, akkor a normális szülő támogatja a gyereket és nem várja el, hogy a gyerek dolgozzon tanidoben, főleg nem 1. Évben, amikor kb azt se tudja, hogy mikyen az egyetem, mennyit kell tanulni, stb...

2019. jún. 12. 11:25

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!