Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Orvosok, orvosisok, ti nem...

Orvosok, orvosisok, ti nem voltatok anno berezelve hogy mi lesz ha nem megy az egyetem?

Figyelt kérdés

Jó pár ismerősöm most vizsgázik az első évében, és sorra húzzák meg őket, pedig becsülettel tanultak.

Honnan tudom hogy van e elég IQ-m, értitek, van e elég gógyim hogy megcsinálják?

Üdv. Egy orvosira jelentkező

Tapasztalatok is érdekelnek

2019. jún. 8. 16:10
 1/6 anonim ***** válasza:

Nem. Most egyetemistaként viszont félek tőle.

Egyébként egy-két bukás nem a világvége, szerintem kb. nincs is olyan az egyetemen, aki ne bukott volna már.

2019. jún. 8. 16:19
 2/6 A kérdező kommentje:
Kicsit az anyagiaktól is félek
2019. jún. 8. 16:39
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem IQ, hanem szorgalom függvénye, hogy hogy megy az egyetem. Ha valaki rá tudja venni magát, hogy minden nap letegye a s#ggét és tanuljon minimum egy pár órát, akkor nem lesz gondja a vizsgákkal, kivéve persze egy-egy ritka alkalmat, amikor a vizsgáztató rosszindulatú és mindegy mit mond az ember, akkor is megbuktatja. Én is így tanultam/tanulok és nem csúsztam eddig, pár bukott vizsgám volt, de mindig sikerült időben levizsgázni mindenből. Úgy tapasztaltam, hogy azok szenvednek a legtöbbet a vizsgákkal, akiknek szorgalmi időszakban minden fontosabb a tanulásnál, ki nem hagynának egy bulit vagy egy eseményt, inkább a tanulást halogatják, hogy egyéb programokon részt tudjanak venni, mert ez nem az a szak, ahol (jó esetben) egy hét alatt fel lehet készülni a nulláról akár csak egy kettes szintre. A másik kategória, akik szenvednek a perfekcionisták, akik sík idegek, ha egy tételt nem tudnak szó szerint visszamondani és hatalmas lelki törésként éri őket egy-egy bukás. Na szerintem a hetekig tartó depresszió és lelki válság sem igazán fér bele egy 6 hetes vizsgaidőszakba, tudni kell lazán venni a dolgokat és az esetleges kudarcok ellenére is csinálni tovább és keményen tenni a céljaidért.
2019. jún. 8. 21:43
 4/6 A kérdező kommentje:

Azért félek, mert tavaly nem jutottam be, idén még épp hogy be fogok csusszanni.... És azon gondolkodtam hogy ez nem e lehet hogy egy jel h nem ott van a helyem.

Igazából a kémiát nagyon szeretem, sajnos a vizsga eredményemen ez nem jött át, a bioszban pedig nagyon szeretem az embertant, kifejezetten foglalkoztat a rajzolás terén az anatómia...

A matekkal volt mindig gondom, de abból is tudtam 4-5 l-t produkálni ha sokat gyakoroltam

2019. jún. 9. 11:43
 5/6 anonim ***** válasza:
Az érettségi teljesen más, mint az egyetem. Én ugyan bejutottam elsőre, de nekem sem volt mindenből 100%-om az érettségiben, matekból, nyelvből és biosz-kémiából jó eredményem lett, de pl magyarból, töriből sosem voltam jó. Ez orvosin nem oszt, nem szoroz, semmit nem befolyásol, hogy ki milyen eredménnyel jött. Kibukhat első évben az is, aki szín ötös volt gimiben és lehet évfolyamelső az is, akit utolsóként vettek fel. Ismerek is olyat, akit másodjára vettek fel és semmi gondja nincs a tanulással. A kémia elsőben nem sokkal nehezebb az érettséginél, sőt, számolásokból messze az érettségire kell többet tudni. Fizikából is ha jól emlékszem, csak alapvető számolásokat kellett tudni, ami simán ment úgy is, hogy nem érettségiztem belőle. Nyilván egyetemtől függ, de nálunk pl biostatisztikából sem igazán kellett tudni a matekot, excel táblázatokat töltögettünk ki előre kiadott feladatok alapján. Szerintem megfelelő szorgalommal nem lesz gondod semmivel, nem kell túlmisztifikálni a dolgot. Tudom, hogy a köztudatban ez él, de nem csak mensa tagok vagy Stephen Hawking-ok teljesítenek jól orvosin, hanem főleg kicsivel átlag feletti képességű, szorgalmas emberek is.
2019. jún. 9. 13:08
 6/6 A kérdező kommentje:

köszönöm szépen, kicsit megnyugodtam :D

most tolhatom tovább a bioszt mert kedden vizsgázok :D

remélem bejutok :)

2019. jún. 9. 14:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!