Emelt érettségi szóbelin mennyi csúszás jellemző?
Figyelt kérdés
És meddig tart kb mindent egybevetve?
Úgy tudom, 3 diák van bent egyszerre. Ketten kidolgozzák, egy valaki pedig felel. Egy felelet hány perc szokott lenni mindent összevetve?
2019. máj. 26. 13:06
1/6 A kérdező kommentje:
(Kémia és biosz érettségi)
2019. máj. 26. 13:09
2/6 anonim válasza:
Minimum 30 percet kell biztosítani arra, hogy kidolgozza valaki a tételét, maga a szóbeli felelet pedig 20 perc. A csúszás változó szerintem, eddig csak nyelvből emelteztem, ott viszont nincs felkészülési idő, de ott is volt minimális csúszás.
3/6 A kérdező kommentje:
Én is voltam emelt nyelvi érettségin, akkor 1 óra csúszás volt :(
2019. máj. 26. 20:50
4/6 anonim válasza:
Nem három diák van bent, hanem amennyit behívunk, ez lehet több is. Mindenképpen van csúszás, mert az időpontokat úgy írják ki, hogy a bizottságnak ne legyen üresjárata (az ebédszünet kivételével). A gyakorlatban az első 1-2 kivételével könnyen lehet egy óra is a felkészülési idő. A felelet maximális ideje 20 perc, de ugyanúgy mindenféle előfordul, mint középszinten, lehet, hogy valaki 10 perc alatt jól elmondja. Úgyhogy nem lehet megjósolni, mennyi lesz, ne vegyél mozijegyet kicentizve.
5/6 Bornemissza Klára válasza:
A kitűzött időpontod előtt 1 órával (legalább) légy a helyszínen. Vannak, akik nem mennek el a szóbelire, mert olyan rossz lett az írásbeli, betegség is közbejöhet, stb.
6/6 anonim válasza:
Igen, simán lehet az is, hogy nem csúszás lesz, hanem még hamarabb is behívnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!