Mennyire jellemző, hogy emelet érettségi szóbelin lerontják az írásbeli eredményt?
de úgy értve, hogy a tanárok. Ma emelteztem töriből, ez szintemelő volt, 4 éve érettségiztem egyébként, és nem tudtam hogy amit kaptam azok témakörök. Otthon készültem rá, nem különtanárnál meg stb. a lényeg hogy a témakört tételszerűen dolgoztam ki. És leültem, elkezdtem mondani és szolt a tanar, hogy az nem kell.. az a témakör volt. Maga a tétel alatta van.. volt pánikroham meg minden ami kell. lényeg hogy összeszedtem amit tudtam, de kérdezniuk kelett. azokra mindre tudtam a választ.
És az erdekelne hogy a tanarok jellemzően mennyire rontják le az eredményt. ugy tudom 45%-alatt nem kapok +50 pontot.
Nem rontják le az eredményt.
A két vizsgarész független, az emelt szóbelin a tanárok értékelik a szóbeli vizsgádat, és fogalmuk sincs róla, mennyit értél el az írásbelin. Az írásbeli eredményét lerontani nem lehet, az marad, amennyi volt.
A végeredmény lehet, hogy gyengébb lesz íz írásbeliénél, ha a szóbelire nem tanultál eleget.
igazából fogalmam sem volt, hogy ez így működik. Én szintemelőt tettem, régen érettségiztem már, és magamnak készültem otthon. Nem mindenki engedheti meg, hogy különtanárhoz járjon. Se pénzem se időm. feltették a tételeket az oktatási hivatal oldalára de azt nem írták, hogy azok nem tételek, hanem témakörök.
Nem vagyok én buta... Csak fogalmam sem volt erről. Na mindegy köszönöm a válaszokat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!