Ti is igazságtalannak éreztétek/érzitek az egyetemet?
Elsőéves vagyok, és azt tapasztalom, hogy mindegy, hogy belerakom a lelkem és tanulok sokat(és még úgy is érzem, hogy jól sikerült) vagy nem tanulok, ugyanúgy 2-es 3-masra sikerülnek a zh-im. Közben az "egyszer átnéztem a diákat" ismerőseim meg sorra írják a 4-es, 5-ös dolgozatokat.
Nem alacsony pontszámú képzésen vagyok (450 ponthatár), de egyre inkább butának érzem magam, vagy csak, minta teljesen random osztogatnának jegyeket.
Nektek volt hasonló élményetek? Mit csináljak máshogy? Nektek mi segített?
"Nem alacsony pontszámú képzésen vagyok (450 ponthatár)"
És? Vagy te a ponthatárt kötöd minden egyes szak nehézségéhez?
Az egyszer átnéztem jelenthet elég sokat, vannak, akik mindig ezt mondják, ha nem tudják a tananyagot 100%-osan.
A ponthatár pedig nem tükrözi a képzés nehézségét, csak azt, hány államilag támogatott hely van, és ehhez képest mekkora a túljelentkezés. Vidéki egyetemek műszaki szakjaira hiába alacsony a ponthatár, attól még nem lesznek fele olyan nehezek, mint a BME.
Egyetem első 1-2 félévében pedig többet számít az, hogy tanultad-e a szakmát már korábban, mint az, hogy mennyire vagy szorgalmas. Elit gimi diákja lehet hogy könnyen boldogul a matekkal, de a műszaki/gazdasági tárgyakkal az fog könnyen boldogulni, aki azt tanulta már előtte 4-5 évig.
Én leszek a kivétel, de engem semmiféle kirívó igazságtalanság nem ért az egyetem alatt. Amikor tanultam és tudtam az anyagot, akkor jó jegyet kaptam. Olyan persze előfordult, hogy úgy éreztem, hogy 5-ösre tudom és kaptam egy 4-est, vagy pont, hogy azt hittem max. 3-ast kaphatok, erre kicsit jobb lett. De olyan, hogy halálra tanultam magam és megbuktattak, olyan sosem volt.
Orvosira jártam egyébként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!